Samsungs Galaxy-nettbrett og -telefoner er rene kopier av iPad og iPhone, mener Apple. Nå går de til sak nok en gang.

Annonse


– Galaxy er en kopi

I april saksøkte Apple første gang Samsung. Selskapet mener at Galaxy-serien er en ren kopi av iPad og iPhone, og hevder at Samsung bruker deres patenter uten lov.

Inspiserte hverandre
Som et foreløpig resultat ble Samsung beordret til å vise fram sine framtidige produkter for Apple, slik at de kunne undersøke hvilke patenter som eventuelt er brutt.

Like etter svarte Samsung med motsøksmål. Akkurat som Apple krevde de å få motpartens kommende produkter utlevert for inspeksjon.

– Har kopiert
Men striden er på ingen måte over med det.

Annonse


Nå går Apple til sak på ny – denne gangen i Sør-Korea. Det tidligere søksmålet ble reist i USA. Ved å gå til sak i Samsungs hjemland håper Apple å få slått fast en gang for alle at Samsung har kopiert deres ideer.

– Like ikoner
Apple mener både ikoner og funksjoner minner mistenkelig om iPhone og iPad. Det er ikke primært operativsystemet Android (som jo tilhører Google) Apple reagerer på.

Det er utseendet og konseptet (ikoner, funksjoner etc) striden står om. Med andre ord skallet som Samsung har lagt utenpå Android.

I forrige uke måtte Apple ut med et ukjent pengebeløp til finske Nokia. Årsaken er at Nokia hadde saksøkt Apple for å brukt deres patenter uten lov. Saken endte med forlik.

Kilde:
Reuters.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse