Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Big Brother Camera Security ga et alternativ til Apples egen låseskjerm med flere nye funksjoner, men videresendte også brukernes passord til utvikleren. Det syntes ikke Apple noe om.

Denne appen videresendte passord

Nå har Apple fjernet den.

Big Brother Camera Security er appen som ble brukt til å hente inn passord-statistikken ITavisen.no rapporterte om i denne saken. Nå er den fjernet av Apple.

Samlet inn data anonymt

Passordene ble sendt til utvikleren anonymt og ifølge utvikleren selv kun til vitenskapelige formål.

Appen ga et alternativ til Apples låseskjerm, blant annet med funksjonalitet som knipset bildet med frontkameraet om noen tastet feil passord.

Publiserte statistikk

Utvikleren, Daniel Amitay, publiserte tidligere denne måneden passord-data fra 204 508 brukere som avslørte at de mest brukte passordene i appen (og altså ikke fra iOS’ egen låseskjerm).

1234 var mest populært, etterfulgt av 0000, 2580, 1111, 5555, 5683, 0852, 2222, 1212 og 1998.

Fikk telefon fra Apple

Grunnen til at Apple i går valgte å trekke appen fra App Store er nok fordi nok mange av disse passordene også blir brukt i iOS’ låseskjerm.

Senere ringte selskapet Amitay: «Jeg fikk en telefon fra Apple i går kveld angående slettingen av Big Brother fra App Store», skrev utvikleren på sin egen blogg.

Apple skal ha forklart Amitay at appen «i smug høstet inn brukerpassord».

Kilde:
Amitay

Stikkord: Apple, ios, iphone, sikkerhet