DSC00622

Annonse


3D-mobilene kommer

Det måtte jo skje – 3D-teknologien er på full fart inn i bærbare enheter. Nintendos 3DS-konsoll startet trenden med spilling i 3D som ikke krever briller, og LG er nesten klare med sin Optimus 3D, en smartmobil med tilsvarende funksjonalitet.

Se rett på
Teknologien er altså lik den vi kjenner fra 3DS, og effekten tilsvarende. Optimus 3D er en vanlig Android-mobil (men er kraftig og funksjonell en), og den har egne 3D-menyer som aktiveres med en separat knapp. Du får altså ikke bladd deg gjennom Android-grensesnittet med 3D, bare gjennom et eget 3D-skall.

Dette skallet gir oss tilgang til kamera, YouTube i 3D, spill og et par andre funksjoner. Menyene har en dybde, men du må se direkte på skjermen for å se det. Beveger du telefonen til siden, forsvinner effekten.

Annonse


Del i 3D
Kamerafunksjonaliteten lar deg knipse bilder som også har en dybde, og det ser jo relativt kult ut. Du kan også filme klipp i 3D. Telefonen kan lett kobles til en 3D-kapabel TV, slik at du kan vise det hele på storskjerm.

En håndfull spill leveres i 3D-versjoner.
(Ill.: Thomas Marynowski)

Du kan også spille spill med 3D-effekt, og utvikleren Gameloft leverer flere titler. Disse kan altså også vises på storskjerm, og der har Optimus 3D i hvert fall en fordel sammenlignet med 3DS. Når det er sagt – kvaliteten på Gameloft-spill er et par hakk under det som kommer fra Nintendo, for å si det mildt. 3D-effekten er heller ikke det mest imponerende vi har sett. Men spillene koster trivelige 30 kroner, så vi skal ikke forvente noe revolusjon heller.

Lekker skjerm
Optimus 3D har en 4.3 tommers skjerm, så her snakker vi en overflate som er ganske mye mer betydelig enn 3DS. Vi så noen filmklipp i 3D, og vi skal ikke nekte for at det ser ganske fett ut på den store skjermen.

Den største fordelen er jo at telefonen kan kobles til en TV. Dermed kan man dele 3D-innholdet med flere. Men 3D-funksjonen kunne vært bedre integrert med hele telefonopplevelsen, per i dag fremstår det bare som et separat skall, og dermed er det litt gimmick-preg over det.

Vi kommer tilbake med mer om Optimus 3D, som slippes i våre butikker mot slutten av juni.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse