En representant for spansk politi viser stolt fram en Anonymous-maske som skal ha blitt beslaglagt hos en av de tre arresterte.

Annonse


Anonymous angrep spansk politi

Fredag annonserte spansk politi at de hadde tatt det de kalte «tre medlemmer av hackergruppa Anonymous».

Mistenkt for PSN-innbrudd?
Politiet mistenker de tre for å ha planlagt og vært med på å utføre flere angrep på store bedrifter og offentlige institusjoner.

Flere kilder, blant dem nyhetsbyrået Reuters, meldte at de tre også skal være mistenkt for det store innbruddet Sonys Playstation-nettverk PSN i påsken, der hele 77 millioner brukerkontoer ble stjålet. Andre kilder nevner overhodet ikke dette, så det er foreløpig uklart om de tre virkelig settes i sammenheng med PSN-saken.

Tok spansk politi av lufta
Søndag gikk nettstedet til det føderale, spanske politiet ned på grunn av DDoS-angrep. Politiet vil selv ikke bekrefte at det er noen sammenheng med arrestasjonene før helga, og vil heller ikke si noe om hvem de mistenker står bak.

Annonse


Men på nettsiden anonops.blogspot.com, som vanligvis blir forbundet med Anonymous, ligger det nå et budskap som ikke er til å misforstå.

Fyrer av salve
Etter å ha forklart nok en gang at Anonymous ikke er en gruppe og dermed ikke kan ha verken medlemmer eller ledere, fyrer de løs følgende salve:

Dere forsyner oss med brensel, men nå må dere forvente brannen. (You are providing us with the fuel, but now you must expect the fire.)

Politi-nettstedet er nå oppe og går igjen, og skal ikke ha vært nede mer enn en time eller to. Men enkelte deler av siden gir feilmeldinger, uten at det nødvendigvis har sammenheng med angrepet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse