Tilganger til å teste betaversjonen av iOS5 selges nær sagt over alt på nettet. Det har oppstått et stort svartebørsmarked.

Annonse


iOS 5 på svartebørsen

I går presenterte Apple sitt nye mobile operativsystem iOS 5, som kommer til høsten (dato ikke fastsatt).

Allerede ute
OS-et er allerede i betaversjon, men bare tilgjengelig for Apple-autoriserte utviklere. Men alle og enhver kan nå laste den ned både fra Apples utviklernettsted.

Det tok for øvrig ikke lang tid før det ble hacket

Du må imidlertid ha en utviklerkonto (iOS Dev account) hos Apple. Denne kan kjøpes for sju dollar hos fra imzdl.com. Eller via iModZone Downloads på Facebook. Mange andre har lignende tilbud, blant dem Activatemyudid.com.

Annonse


Kjøp og salg på svartebørs
Din UDID (den unike koden som følger hvert enkelt Apple-produkt) må være registrert via utviklerkontoen. Forsøker du deg på å isntalere iOS 5 uten gyldig tillatelse, blir din iPad, iPhone eller iPod Touch låst.

Apple tar en årlig avgift på 99 dollar (se iOS Developer Program. Dette gir et begrenset antall tilganger, men ofte flere enn de som har betalt avgiften behøver. Dette gir rom for et marked for kjøp og salg av såkalte UDID-slots.

Ligner på Gmail
Fenomenet ligner det som skjedde med Gmail-kontoer og Spotify-tilganger i begynnelsen, da disse var basert på invitasjoner til noen få. Såkalte invites ble solgt på nettet, ofte til gode priser.

Vi går ikke god for sjudollarstilbudet på iOS 5, som altså gjelder en enkelt tilgang for ett produkt. Men det er et faktum at Apple så langt ikke har reagert verken med avskyresolusjoner, advokater eller politi – på tross av at de jo må vite at handelen florerer.

Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at ITavisen ikke tar ansvar verken for hva som kan komme til å skje med din iPad/iPhone/iPod Touch eller pengene du eventuelt betaler for å få tilgang til betaversjonen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse