Microsoft-toppsjef Steve Ballmer og Nokia-sjef Stephen Elop kort tid etter at det ble kjent at sistnevnte valgte Windows Phone.

Annonse


Avkrefter Microsoft-kjøp

– Det er absolutt ingen diskusjon. Ryktene er grunnløse. Så klart er det.

Slik kommenterer Nokia-sjefen Stephen Elop ifølge britiske he Guardian ryktet om at Microsoft skulle ha blitt blitt enig med Nokia om å kjøpe den finske mobilgiganten for 19 milliarder dollar – om lag 102 milliarder norske kroner.

Dette hevdet nettstedet BGR.com. Opplysningene har nettstedet fra mobil-insideren Eldar Murtazin, som i sin tid hjalp Nokia med å lage nettleser til mobiloperativsystemet Symbian 60.

I kjølvannet av WinPhone-avtalen
Avtalen skulle ha kommet i stand i kjølvannet av avtalen Microsoft og Nokia inngikk i februar om å lage det de kaller et felles økosystem for mobiltelefoner.

Annonse


I praksis innebærer dette at Nokias telefoner på sikt vil komme med Microsofts Windows Phone-OS.

Sliter med smarttelefoner
Nokia har slitt de siste årene, ikke minst på grunn av Apple i iPhone. De har ikke klart å henge med i kappløpet om smartmobiler, og har også måttet se seg forbikjørt av både Android og Blackberry på det globale smarttelefonmarkedet.

Når det gjelder rimelige standardmodeller har Nokia imidlertid et godt grep om kundene sine fortsatt. Og hadde ryktet var sant og de fikk støtte av Microsoft, ville utvilsomt sjansene for å ta revansj mot Apple og Google ha vært bedre.

Oppdatert 2/6-2011 kl. 15.10

Se også digi.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse