itunes

Annonse


– Også filmer på iCloud

Apple har kunngjort at de vil vise frem sin mye omtalte nettskytjeneste, iCloud, neste mandag.

Ikke bare musikk?
Man antar jo at det er snakk om en musikkbasert tjeneste, det har tidligere blitt uoffisielt bekreftet om at selskapet har fått på plass avtaler med de fire største musikkdistributørene. CNet mener likevel at det kan være mer enn bare musikk. I følge deres kilder planlegger Apple også å ha filmer tilgjengelige gjennom iCloud og har lenge snakket med de største Hollywood-studioene.

Usikkerhetsmomentet er imidlertid noe kalt HBO-vinduet. Det er en avtale kabel-TV-giganten har med de største studioene, og den går ut på at hvis en av studioenes filmer vises på HBO, kan den ikke selges gjennom andre distribusjonskanaler samtidig.

Hindringer
Dette kan potensielt gjøre streamingen av slike filmer vanskelig, da nettsky-tjenester skal tross alt fungere når som helst, hvor som helst. Studioene som har denne avtalen prøver visstnok å finne ut av dette, blant annet skal Time Warner være i samtaler med HBO.

Annonse


Og selv om situasjonen ikke blir løst til 6. juni, er det ikke umulig at Apple vil presentere filmer fra tre studioer som ikke omfattes av HBO-vinduet: Disney, Paramount Pictures og Sony Pictures.

Alt dette i følge Hollywood-eksperter, altså. Hva Apple virkelig viser neste mandag vil jo forbli spekulasjon inntil da. Men både musikk og film i nettsky hadde jo vært gøy.

Kilde:
CNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse