Hvem står bak denne bloggen og Twitter-meldingene derfra? Retten i California er ikke i tvil, men mannen som skal være identifisert blånekter.

Annonse


– Tarvelig, skitten og pervers

Ahmed Khan sitter som partiuavhengig representant i kommunestyret i South Tyneside nær Newcastle i England.

Sterke synspunkter
Som politikere flest har han sterke meninger om det som skjer i styre og stell. Og ikke minst om sine politiske rivaler.

Dette skal Khan i følge en amerikansk domstol latt komme til uttrykk på sin Twitter-konto, under navnet Mr Monkey (nå fjernet av Twitter).

Tvunget til å utlevere
South Tyneside kommune har brukt store ressurser i det amerikanske rettsapparatet for å få vite hvem Mr Monkey er.

Annonse


Nå har de endelig vunnet fram. Twitter må utlevere data om til sammen tre kontoer knyttet opp mot det de mener er Khan, og Khan fikk i forrige måned brev fra et domstol i California om at han hadde 21 dager på seg til å protestere mot at identiteten hans ble utlevert til den engelske kommunen.

– Kunne sagt det åpent
Khan nekter for at han er Mr Monkey. Han erkjenner at han har friske synspunkter, men hevder at han ville ha formidlet disse helt åpent.

– Jeg er en person som snakker rett fra levra, ansikt til ansikt. Jeg har ikke noe behov for å bruke en anonym blogg, sier han til BBC.

– Orwelliansk
Kommunen skal ha brukt flere hundre tusen britiske pund (tilsvarende flere millioner kroner) for å slå fast at det er Khan som står bak.

Khan sammenligner selv situasjonen med George Orwells klassiske skrekkvisjon 1984, som handler om et samfunn der alle blir overvåket i minste detalj.

– Tarvelig, skitten, pervers
De navngitte politikerne som Mr Monkey herjet med er imildertid av en helt annen oppfatning.

– Dette er en dypt tarvelig, pervers og skitten liten blogg som hart eksistert ganske lenge. Den er ikke lenger aktiv, så vidt jeg kan se. Men informasjonen er fortsatt ute på nettet slik at alle kan se den, sier den tidligere representanten for de konservative, David Potts.

Ifølge Mark Stephens, som er en av Storbritannias mest profilerte medieadvokater, er det første gang et britisk firma eller offentlig instans bruker det amerikanske rettsapparatet for å få utlevert opplysninger på denne måten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse