Office for Mac er blant programmene som kan lastes ned Amazons nye Mac-butikk, men ikke fra Apples egen butikk.

Annonse


Peker nese til Apple

I slutten av mars saksøkte Apple Amazon for å ha brukt uttrykket «Appstore» (altså i ett ord, i motsetning til Apples egen «App Store») om sin Android-butikk for mobil.

Rett i hjertet
Ingen løsning er foreløpig nådd, og Apple mener tydeligvis fortsatt at ingen andre enn dem selv kan bruke det etter manges mening helt generelle begrepet, som vel i grunnen bare betegner en butikk der det selges applikasjoner.

Amazon mener tydeligvis noe helt annet. Så sterkt at de nå peker nese av Apple ved å starte nok en butikk som går inn i Apples kjerneområde.

Programmer til nedlasting
Det dreier seg om en blodfersk butikk der det selges nedlastbar programvare for Mac, som for eksempel Photoshop Elements.

Annonse


Allerede fra dag 1 er butikken oppe og går med 252 titler. Dett er titler som som Apple ikke selger gjennom sin egen App Store for Mac, som åpnet i begynnelsen av januar.

Ikke apper
Programmene Amazon selger er regulær Mac-programvare og ikke «apper».

Som kjent skrudde Apple kraftig ned prisene på programvare da de kom i app-form. For eksempel gikk fotoprogrammet Aperture ned fra 1600 til 439 kroner.

Programvarebutikk
Det er likevel fortsatt en lang rekke attraktive programmer som ikke er tilgjengelig via butikken som Apple har bygget inn i sitt operativsystem.

Mange av disse selger Apple selv gjennom sin Mac Store, som er en del av nettbutikken Apple Store.

Stikker av med Office
For å virkelig irritere Apple har Amazon kalt butikken sin for Mac Download Store. Og så vrir de kniven rundt i såret – med god hjelp av Microsoft.

For Office-pakka for Mac – naturlig nok ett av de mest solgte Mac-programmene – finnes ikke i Apples App Store, og bare som fysisk program på disk i Mac Store. Derimot kan det lastes ned fra Amazons nye Mac Download Store, i tillegg til Microsofts egen nedlastingsbutikk.

Kilde:
The Loop

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse