Hamilton Verissimo forlot sitt åpen kildkode-prosjekt og startet hos Microsoft. Tre år senere ga han opp selskapet.

Annonse


– Microsoft er giftig

I 2008 ansatte Microsoft Hamilton Verissimo, grunderen av det åpne kildekode-prosjektet Castle Project.

I et e-post-intervju med ZDnet forklarer Verissimo hvorfor han ga opp jobben.

17. mai sa han opp

Verissimo ble ansatt i «Microsoft Extensibility Framework»-avdelingen som en PM (Program Manager), 17. mai leverte han sin oppsigelse. Hvorfor?

Ifølge Verissimo er Microsoft gjennomsyret av ukultur på mer eller mindre alle plan og er svært lite effektive.

Annonse


Det er alltid to sider i slike saker, det skal man huske, men det er også svært interessant å lese en persons oppfatning av hvordan Microsofts kultur er bak lukkede dører, spesielt når personen har jobbet der og ikke minst kommer fra åpen kildekode-miljøet.

– De kastet bort talentet mitt

Verissimo følte ikke selskapet brukte hans kunnskaper på best mulig måte og beskriver programvaregiganten som et svært lite effektivt selskap der mye av tiden brukes på ting som ofte blir skrinnlagt seks måneder senere og et programvarehus som faktisk bruker lite tid på å skrive ny kode.

Han opplevde det også som bortkastet å bruke tid på ting som «scenario validation», trolig en slags analyse av mulige fremtidsscenarioer, og som tidligere nevnt over, noe som ofte uansett blir kastet i søpla kort tid senere, ifølge han selv.

– Et giftig miljø

Utvikleren stopper ikke der og betegner Microsofts miljø som giftig og at dette direkte påvirker selskapets produkter og ansatte som han mener har lite kontakt med den virkelige verden.

«Alle», sier han, «får poeng for å ytre sine egne ideer», noe som igjen medfører at alle mener noe, en organisering som er anti-produktiv da det skader samarbeidet og gjør det vanskelig for hans stillingsbeskrivelse som PM (Program Manager) å vite hva som egentlig er den beste løsningen.

– Alt handler om konkurranse

Åpen-kildekode-kulturen ser han på som dårlig:

«Alt handler om konkurranse, noe som er leit. Microsoft slutter aldri å lansere prosjekter og produkter som er like sine åpen kildekode-alternativer».

Verissimo føler at Ballmer, om ikke fler, er nødt til å gå for at han skulle ha vurdert å komme tilbake til selskapet, en mening som støttes av hegdefond-forvalter David Einhorn.

Les hele intervjuet.

Kilde:
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse