Vi tipper Apple kommer til å fjerne dette som standard-innstilling i en snarlig oppdatering.

Annonse


Dette var ikke særlig smart, Apple

Drittvare og virus til Mac OS X ser ut til å være på full fart inn på folks maskiner, mye tyder på dette ikke minst grunnet at Apple selv snart lanserer et verktøy som fjerner viruset MacDefender.

Hvorfor, Apple?

Men det er en ting Apple har glemt og som lett gjør det mulig for virus, drittvare og trojanere og infisere Apple-maskiner, i hvert fall om man surfer ukritisk og besøker e-post-lenker uten å tenke seg om.

Av en eller annen merkelig grunn (kanskje fordi Apple lenge har trodd de ikke var i hackernes sikte) er det standard at selskapets nettleser, Safari, åpner «sikre» filer automatisk når de er lastet ned i samme nettleser.

Ingen andre gjør det samme

Gå inn i Safari-innstillingene (dette gjelder kun Mac OS-versjonen av Safari) og fjern haken til venstre for «Open “safe” files after downloading». Dette gjør selvsagt ikke maskinen immun mot angrep, men det gjør hverdagen helt klart tryggere.

Annonse


Oss bekjent er ikke denne innstillingen på som standard i Internet Explorer, Chrome, Firefox eller Opera. Faktisk er ikke engang den lille funksjonen å finne i basis-innstillingene på noen av de nevnte nettleserne.

Kilde:
Naked Security

I Windows, en plattform Apple liker å kalle usikker, er ikke engang funksjonen integrert.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse