Slettmeg.no har vært til stor hjelp for mange som føler seg krenket på nettet. Nå blir det enda lettere å finne informasjonen om hvordan du går fram.

Annonse


Enklere hjelp til sletting

Datatilsynets selvhjelpstjeneste slettmeg.no har siden starten i mars i fjor hjulpet nordmenn med å få fjernet informasjon om seg selv på nettet.

2000 tok kontakt
Bare siden årssikftet har over 2000 henvendt seg direkte, mens nettstedet har blitt besøkt 369 000 ganger.

Nå har de lagt om til ny design som skal gjøre det enklere å finne konkret informasjon om hvordan man går fram for å få vekk de pinlige festbildene, bloggen til den bitre eks-samboeren eller ren sjikane av egen person.

Mange vil slette profil
Eller for den saks skyld bare avvikle en skarve Faceboook-. MySpace- eller Twitter-profil. Hele 20 prosent av henvendelsene gjelder akkurat dette.

Annonse


Slettmeg.no kan ikke hjelpe deg direkte – arbeidet må du gjøre selv. Men nettstedet gir mye nyttig info om hvilke rettigheter du har, og hvilke lover og regler som gjelder.

33 guider
– Vi har til sammen 33 guider for sletting fra ulike nettsamfunn og kontaktinfo på over 80 nettsider på vårt nettsted. Dette gjør slettmeg.no til den kanskje mest oppdaterte oversikten over ulike nettsamfunn og deres kontaktpunkter. Vi tror dette er svært nyttig informasjon å gjøre tilgjengelig for at publikum i størst mulig grad kan hjelpe seg selv, sier Ole Morten Knudsen, prosjektleder for slettmeg.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse