psn

Annonse


Sony: – Vi ble ikke hacket

Er du PSN-bruker må du skifte passord så fort som overhode mulig, selv om du nettopp har gjort det.

Det er nesten ikke til å tro

PSN ble hacket for for nesten en måned siden, 20. april, hackerne fikk med seg masse informasjon inkludert brukeres epost og fødselsinformasjon.

Sony har nå oppdaget at deres innloggingssider til PSN, playstation.com, og Qriocity.com, har et hull som kan utnyttes av å hackere til å få tilgang til din konto, kun ved hjelp av e-post-adresse og når du er født.

– Skift e-post og endre passord

Med andre ord får ingen endret passord etter den første hacken om de enda ikke har rukket dette. Det er fortsatt mulig å logge inn på PSN med en Playstation 3 eller PSP. Nedetiden gjelder altså bare nettsidene.

Annonse
Nyleveia.com var de første som oppdaget hullet og anbefaler nå ikke bare å skifte passord, men også e-post-adresse PSN-kontoen er registrert på.

Dette for at hackerne ikke skal kunne spore PSN-konto til e-epost-adressen din.

Stengt også i Norge

Samme nettside var trolig de første som oppdaget hullet, heller ikke Sony har visst noe, for 15. minutter etter at de kontaktet Sony ble nettsidene stengt.

På no.playstation.com er følgende melding å lese:

PlayStation Network er ikke tilgjengelig for øyeblikket. Det kan være flere grunner til dette, inkludert planlagt vedlikehold eller viktige oppdateringer, og vi beklager for ulempene dette har medført. I mellomtiden kan du fortsette å utforske PlayStation-verdenen på eu.playstation.com.

Marerittet som aldri tar slutt

Det er nesten ikke til å tro at Sony, som nettopp har startet opp igjen driften av PSN, igjen blir hacket og det akkurat mens de masse-utsender e-post for å få brukerne til å endre passord.

Så blir altså nettsidene som sørger for at brukerne kan skifte passord etter den første hacken, hacket.

Tjenesten var nede i flere uker for å forsikre seg hundre prosent for at ingen hull kunne utnyttes og ramme brukerne, Sonys partnere og ikke minst Sony selv som nå står i fare for fullstendig å ødelegge sitt omdømme.

Det er ikke bare Sony som har vist seg å være usikre på nett. 13. april kunne ITavisen.no melde at persondata ble stjålet fra nettsidene til spillselskapet Eidos som snart er klare til å utgi hacker-spillet Deus Ex Revolution.

Oppdatert, 21:43, 18.05.11:

Sony har oppdatert sin blogg og påstår det hele dreier seg om en utnyttelse av URLer og ikke hacking.

Uansett om selskapet har rett i at det rent teknisk ikke kan kalles hacking, er det likevel noen som har klart å utnytte en svakhet i Sonys systemer.

Det er lite tvil om at dette igjen vil føre til mistanke om at Sony ikke har oversikt, spesielt fordi Japanske myndigheter fortsatt ikke har gitt Sony grønt lys til å starte opp igjen.

Blogg-innlegget er svært kort og gir ingen videre detaljer utover at noen utnyttet URLer. Innloggings-nettsiden er i skrivende stund fortsatt utilgjengelig i Norge.

Kilder:
Eurogamer
Nyleveia.com

Screen-shot-2011-05-18-at-11.23.50-AM

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse