Ingen enkeltprodusent er i nærheten av Apple ifølge rapporten, men Android-plattformen blir, når man slår sammen alle selskapene som selger nettbrett med Googles OS, større.

Annonse


Her er tallene som skremmer Apple-konkurrentene

Analytiker Peter Misek fra analyseselskapet Jeffries spår en svært hard kamp for Google og samarbeidspartnere som HTC og Samsung.

Spår 45 millioner solgte iPads i 2011

For ifølge en 115-siders rapport kommer det frem at kun en eneste nettbrett med Android, en Samsung, vil i 2012 kunne skryte av å ha to-sifrede salgstall.

Misek tror Apples to iPads vil selge 45 millioner enheter dette året.

– Samsung på en kjip andreplass

Apples nærmeste konkurrent er Samsung, men andreplassen er milevis unna førsteplass. Misek tror ikke det koreanske selskapet vil kunne skryte av mer enn 7 millioner solgte i år, et tall som ventes å stige til 12 millioner i 2012.

Annonse


Og hvor mange iPads tror Misek Apple har solgt når vi ser 2014 på kalenderen? 90 millioner enheter.

Slår man sammen alle selskapene som trolig vil satse på Android (alle på lista minus RIM som bruker eget OS), og 16 millioner definert som «Other», vil de elleve selskapene til sammen stå for 137 millioner solgte Android-nettbrett i 2014.

Ingen enkeltprodusent vil de kommende årene være i nærheten av Apple hva angår markedsdominans, skal vi tro analysen.

Samsung best på Android også i 2014

Ifølge rapporten blir heller ikke 2014 noe vendepunkt for Samsungs Android-nettbrett med spådom om at de kun vil selge 18 millioner om tre år.

I rapporten spås det at halvparten av nettbrett-markedet i USA vil eies av Apple, ikke overraskende, selskapets varemerke er svært sterkt i USA og produktene endel billigere i iPadens hjemland enn i andre deler av verden.

Den stasjonære på vei ut?

Uansett er Android også sett på som et lav-budsjetts-alternativ i USA ifølge rapporten.

Også Acer, HP og Dell har grunn til å skjelve i buksene om man skal tro Misek. Analytikeren har nemlig også intervjuet en rekke mennesker og nesten en tredjedel av de spurte sier de bruker et nettbrett som sin hovedmaskin.

Kilde:
CultOfMac
Business Insider

Ingen enkeltprodusent er i nærheten av Apple ifølge rapporten, men Android-plattformen blir, når man slår sammen alle selskapene som selger nettbrett med Googles OS, større.
(Ill.: Business Insider)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse