PEK - IKKE SNAKK: Hamburgerservering blir mer effektiv.

Annonse


Burger´n på pekeskjerm

Gode, gamle McDonald’s er kanskje mer kjent for kjøttkaker mellom to brød og opphøgde, stekte poteter enn teknologisk innovasjon.

Rulles ut i full skala
Men nå vil hamburgerkjeden framstå som moderne og innovativ. For å være teknologisk i front ruller de nå ut et hel-digitalt bestillings- og betalingssystem i 7000 av sine utsalg i Europa.

I stedet for å gå fram til mannen eller damen i kassa, går du nå fram til en pekeskjerm. Der velger du hvilken burger eller meny du skal ha. Så betaler du med kort, via terminalen.

Sparer tid og penger
Deretter må du – som før – vente til maten er ferdig. Og noen må fortsatt hente den til deg.

Annonse


Men McDonald’s kutter altså ut et ledd, og selskapet forventer at køen foran kassa på de mest hektiske dagene vil bli redusert.

Og selvsagt sparer de penger. Maskiner er billigere enn folk, stort sett.

Finnes flere steder
Det finnes allerede en del McDonald’s-avdelinger som har innført systemet. Typisk vil du finne disse på flyplasser rundt om i verden, og på gata blant annet i australske stobyer.

Men det er først nå McDonald’s ruller det ut i stor skala i Europa.

– Disse rocker!
Mange sier at de helst vil snakke med noen når de bestiller burger. Men det er også de som er fornøyd med det nye systemet. En av dem er tvitreren Chris Gander.

Han mener at de nye terminalene rocker, og at de er bade raske og lette å bruke.

Her er en video fra Melbourne i Australia som viser hvordan det fungerer:

Systemet kan faktisk testes ut i Norge Oslo: Siden vi nå har drevet hemningsløs reklame for verdens største hurtigmatkjede, kan vi ikke unnlate å nevne at MaxBurger på Egertorget i Oslo (tidligere Burger King) har innført et lignende system.

Kilde:
Financial Times (krever registrering/abonnement)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse