wimp_spotify_import

Annonse


Slik skal WiMP ta Spotify

I dag oppdateres den norske musikktjenesten WiMP til å støtte import av Spotify-spillelister.

Lanserer import-funksjon

Norske musikkfans har grunn til å være fornøyde med streaming-tilbudet. Det er nemlig to relativt aktive aktører i det norske markedet: Spotify og WiMP.

Begge plattformer støtter mobil-streaming, spillelister og har innebygget sosiale funksjoner. Med andre ord: Sunn konkurranse.

Håper å kapre kunder

Nå tar WiMP konkurransen til et nytt nivå, for i en pressemelding forklarer tjenesten som drives av Aspiro og Platekompaniet i samarbeid med Telenor, at de nå legger til støtte for import av Spotify-spillelister.

Annonse


Med andre ord ønsker WiMP å kapre kunder som har snust på tjenesten til fordelen for Spotify, men som kanskje kvier seg med å skifte etter å ha brukt år på å lage egne spillelister.

Kan også eksporteres

Ikke bare kan musikken importeres, tjenesten har også en eksport-funksjonalitet og håper andre følger etter:

«WiMP lanserer også eksportfunksjonalitet og oppfordrer bransjen til bruk av åpen standard for å kunne videreutvikle fullstendig import og eksport og stimulere til økt musikkbruk».

– Samlingen er din eiendom

– Vi mener at disse samlingene skal være brukerens egen eiendom og at alle streamingtjenester derfor bør tilby import og eksport av spillelister og favoritter som brukerne selv har bygd opp.

Per i dag er denne funksjonaliteten svært vanskelig å utvikle, siden det ikke finnes en bransjestandard og ingen andre tjenester har åpnet for dette. Vi nå laget en betaversjon, og med den ønsker vi å oppfordre bransjen til å åpne opp, sier Per Einar Dybvik fra WiMP, i pressemeldingen.

– Vil ha én standard

«I betaversjonen er det mulig å importere spillelister fra Spotify, og eksportere spillelister til et RSS eller XSPF-format.

WiMP ser også på muligheten til å importere fra tjenester som iTunes og Winamp, men det finnes enda ingen vedtatt bransjestandard for filformater for digitale musikktjenester, og andre tjenester har så langt ikke lagt til rette for en slik deling», forklares det.

– I WiMP er vi for en åpen standard, slik at vi kan la brukerne fritt overføre musikksmaken sin mellom de ulike tjenestene dersom de skulle ønske å bytte. Vi ser heller ingen grunn til å låse brukere inne i WiMP og tilbyr derfor eksportmulighet fra vår side, sier Dybvik.

Oppdateringen er tilgjengelig nå i form av versjon 1.5.36 med følgende forbedringer:

* Spotify playlist import.
* Genresider.
* Fikset en bug ved innlogging mot Facebook.

Kilde:
WiMP Pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse