google music

Annonse


Alt du trenger å vite om Google Music

Google Music ble lansert med brask og bram i går kveld, og har fått mye oppmerksomhet.

Begrenset
Dessverre er ikke tjenesten tilgjengelig for oss i Norge per i dag (og for så vidt ingen andre utenfor USA), så vi må inntil videre stole på andres inntrykk når det gjelder hva den er god for.

Bloggen Engadget har gått meget grundig gjennom funksjonaliteten og mulighetene, og nå har vi lært et par ting vi ikke visste fra før.

For eksempel formatstøtte: MP3, AAC, WMA og FLAC er støttet, men andre, mer obskure filtyper fungerer ikke. FLAC-filene konverteres for øvrig til MP3 ved opplasting, så de mest audiofile kommer til å rynke på nesa.

Annonse


Du kan for øvrig streame musikken din fra totalt åtte enheter, selv om du kan gå inn i biblioteket ditt fra en hvilken som helst PC.

Lite kontroll
Engadget er misfornøyde med visse elementer. For eksempel ved opplasting har man ingen kontroll over hvilke låter som lastes opp. Har du valgt musikkmappen din, eller iTunes-biblioteket, går alt rett opp i skyen, uten at du kan velge bort musikk du ikke vil ha.

På Android-siden, applikasjonen som brukes til avspilling skiller ikke mellom musikken som er lagret lokalt eller i nettskyen, noe som kan by på problemer. Det er imidlertid løst på en mer brukervennlig måte hvis du bruker Honeycomb-nettbrett.

God lyd
Engadget skryter imidlertid av lydkvaliteten, selv på nokså begrenset båndbredde. På den andre siden – båndbredde er også problemet. Å streame såpass mye musikk, spesielt over 3G-nettverk, kommer til å koste penger. Og dette sett bort fra at selve Google Music kan på sikt begynne å koste.

Bloggens konklusjon er at flere av funksjonene til tjenesten har en definitiv beta-følelse over seg, og de er litt usikre på om det virkelig blir verdt å bruke penger på, med mindre man har et tydelig behov for å lagre all musikken på et sikkert sted.

Les hele gjennomgangen hos Engadget.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse