ice cream

Annonse


Dette er nye Android

Som forventet ble det kunngjort mye spennende under Googles I/O-konferanse tirsdag.

Den kanskje aller største nyheten er en helt ny versjon av Android, kalt Ice Cream Sandwich. Denne kombinerer dagens fragmenterte 2.3 og 3.0-versjoner (som for øvrig i dag oppdateres til 3.1), der den ene varianten er for mobiler og den andre for nettbrett.

Nei til fragmentering
Ice Cream skal være ett operativsystem, og det skal kjøre på alle plattformer. Enten det er forskjellige typer smarttelefoner, nettbrett eller laptoper, OSet skal automatisk skalere seg selv til enheten det er installert på.

Systemet vil bruke et grensesnitt basert på det «holografiske» utseendet til Android 3.0 Honeycomb, og vil også inkludere en rekke forbedringer, nye widgets og funksjoner. Dessuten kommer det med en snodig form for styring med ansiktet.

Annonse


Stiller krav
Google setter også ned foten når det gjelder trege oppdateringer, og har signert avtaler med de fleste mobilprodusentene om at deres Android-telefoner vil kunne kjøre de nyeste versjonene av systemet for minst 18 måneder etter at de kommer på markedet. Og oppdateringene skal klargjøres fort.

Vi må dessverre vente litt på iskrem-sandwichen, da OSet først slippes fjerde kvartal 2011.

Musikk i skyen
I tillegg til Ice Cream Sandwich ble også tidligere omtalte musikktjenesten annonsert. Denne er rett og slett en lagringsplass for musikken din i nettskyen, med plass til 20.000 sanger. Du laster opp musikken din selv, og får tilgang til den fra Android-enheter eller datamaskiner, forutsatt er du er tilkoblet internett. Tjenesten synkroniserer også spillelistene dine og kan automatisk sette opp mixer og spillelister ut fra hva du liker. Det er også støtte for offline-lytting. Google Music åpnes allerede i dag, men dessverre bare i USA. Det vil være gratis så lenge det er i beta, men det er usikkert hva som skjer på sikt når det gjelder eventuell prising.

Her kan du se en video som viser Google Music:

Film overalt
Til slutt: Filmleie i Android Market. Du kan fra nå av velge mellom flere tusen titler, disse er dine i 30 dager, men starter du å se en film, må du fullføre i løpet av 24 timer. Filmene er tilgjengelige på smarttelefoner, nettbrett og PCer. Vi forstår det slik at heller ikke dette er tilgjengelig for norske brukere, men i USA koster SD-versjoner 1.99 dollar å leie, mens HD-filmer betaler man 4.99 dollar for.

Vi følger selvsagt med for flere detaljer om nyhetene, og du kan lese en oppsummering på bloggen til Google.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse