ms

Annonse


Nå blir det krig!

Microsofts nye Canadiske markedsføringskampanje «Do the Math» sammenligner Apples MacBook Air med netbooks.

Selskapet sammenligner blant annet Apples MacBook Air med Toshiba og HP-maskiner med mer eller mindre samme skjermstørrelse, men altså til en langt lavere pris.

Billig-MS

Det er ingen tvil om at Microsoft posisjonerer seg i markedet som et billig-alternativ til Apple, ikke at det er noen overraskelse, svært mange Microsoft-laptops er billige i forhold til Apple.

Likevel er det noe rart å se selskapet sammenligne elegante MacBook Air til 1000 dollar med netbooks til 300 dollar, for det er mer enn rene spesifikasjoner som teller når man skal handle bærbar.

Annonse


– SSD kun en vanlig harddisk

Selskapet nevner heller ikke hovedgrunnen til å kjøpe en Air sammen i spesifikasjonsboksen, nemlig SSD-disken, og lister bare Apples maskin som en bærbar med en 64GB «HardDrive».

Det er først i liten skrift under sammenligningen står det å lese: «All flash storage. Multi-touch trackpad. High -resolution display.»

Men hva med vekta?

Og det er ikke så rart prisen er lavere heller. En av maskinene, en HP Pavilion DM1, er en 11.6″ maskin, det samme som Air, men der stopper også likheten.

For mens Air kan skryte av å ha en viss praktisk betydning med navnet med sin vekt på 1.08 kg, veier HP-maskinen 1.56 kg.

– Valget er ditt

«The choice is yours. With a PC you get great looks, great specs, and extra cash to spend on other things.

Still not convinced? Select a Mac from the bar below and see how it measures up against a PC», skriver Microsoft. Hva ville du valgt?

Man betaler helt klart endel ekstra for lav vekt, MacOS, et godt konstruert maskin, kjapp SSD og ikke minst Apple-logoen.

Hva synes du? Begynner Microsoft å få panikk eller er reklamekampanjen rettferdig og på sin plass?

Kilde:
TUAW

dothemath5-6-11-1304700530

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse