obj.phpi

Annonse


Varsler nytt Sony-angrep

En gruppe hackere planlegger et nytt angrep på Sony i nærmeste framtid.

Det melder det amerikanske nettstedet CNet News.com.

-Straffe-aksjon
Hensikten skal ifølge nettstedet være å straffe Sony for måten de behandlet kundene på i forrige runde, da nærmere 78 000 kunder ble rammet.

Som kjent ventet Sony nesten en uke før de informerte om hva som hadde skjedd. I tillegg har de etter manges mening ikke vært altfor rause med å love kompensasjon til de som ble rammet. En måned gratis Playstation Plus, forskjellige regions-velkomstpakker, gratis nedlastning, og ett års gratis identitetsbeskyttelse er det de så langt har kommet med som plaster på såret.

Annonse


Samme gruppe
Sony kan fortsatt heller ikke svare på om kredittkortinformasjon ble stjålet under innbruddet, selv om det så langt ikke har kommet noen håndfaste bevis på at så er skjedd.

Hackerne skal ha meddelt at de har full tilgang til Sonys servere, på tross av alle sikkerhetstilotakene som er satt inn i kjølvannet av de tre store angrepene den siste tiden.

Det skal dreie seg om den samme gruppen som brøt seg inn i påsken.

Vet ikke hvem de er
Det er fortsatt ikke kjent hvem som sto bak dette innbruddet. Men Sony mer enn antyder at det er nettaktivistene i Anonymous som står bak.

Da Sony ble utsatt for DDoS-angrep på en rekke av sine nettsteder i begynnelsen av april, var det liten tvil om at dette var Anonymous’ verk.

Protestaksjon
Aksjonen skjedde i kjølvannet av at hackeren GeoHot (George Hotz) klarte å bryte sikringen på PS3, slik at det ble potensielt mulig å spille piratkopierte spill.

Sony reagerte med rettslige skritt, men saken endte til slutt med forlik.

I tillegg til innbruddet i påsken, der minst 77 millioner brukerkontoer ble stjålet (160 000 av demn norske), ble Sony, ble Sony i forrige uke utsatt for enda et innbrudd. Denne gangen ble 25 millioner brukere av Sony Online Entertainment rammet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse