Utvidelsen sender deg kjapt til alternativ-domener til stengte nettsider.

Annonse


USA vil stoppe denne Firefox-utvidelsen

Firefox-utvidelsen Mafiaa Fire finner alternativ-domener til nettsider stengt av amerikanske myndigheter.

Omdirigerer til alternativ-domene

Derfor er selvsagt USAs Homeland Security irriterte på Mozilla som tillater en utvidelse som gjør det lettere å finne et alternativ-domene til stengte nettsider stengt av den amerikanske staten.

Utvidelsen kan installeres fra Mozillas utvidelsesside addons.mozilla.org, derfor har amerikanske myndigheter har kontaktet selskapet.

Har ingen domstolsbeslutning

Men Mozilla nekter å fjerne utvidelsen. Grunnen er enkel: Homeland Security har ikke noen juridisk rett til det, noe som må skaffes via amerikanske domstoler.

Annonse


«Vi har enda ikke hørt noe mer fra Homeland Security eller en domstolbeslutning», skriver Mozillas Harvey Andersson som har ansvaret for alt juridisk i selskapet på sin blogg.

En del av et større spørsmål

Anderson peker blant annet på det større spørsmålet om hvor stor makt myndighetene skal ha på nett og at slike ting Homeland Security nå prøver på er en trussel mot det frie Internett.

Anderson presiserer at selskapet til enhver tid retter seg etter domstolsbeslutninger og andre pålegg som backes opp av amerikansk lov, men at dette som sagt ikke har skjedd i denne saken, i hvert fall ikke enda.

Vi testet utvidelsen på en torrent-side beslaglagt av Homeland Security og ble raskt videresendt fra den lukkede siden torrent-finder.com til torrent-finder.info.

Last ned Mafiaa Fire.

Kilde:
hja’s blog

mafiaa

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse