WP7

Annonse


– Windows Phone 7 er en flopp

Russiske Eldar Murtazin er en veldig anerkjent mobilskribent, med massevis kontakter i hele bransjen. Han vet stort sett hva han snakker om.

Murtazin har nå analysert salget av Microsofts Windows Phone 7, og mener at tallene kan betegnes som en stor skuffelse.

Lite faktisk salg
Microsoft har tidligere gått ut og sagt at de har shippet 1.5 millioner WP7-telefoner, men i følge Murtazin er det faktiske salget til sluttbrukere på rundt 674.000 enheter. Noe som er temmelig lite med tanke på at operativsystemet ble sluppet for over et halvt år siden.

Tallene til Murtazin inkluderer ikke de mange tusen telefoner gitt til Microsoft-ansatte og andre partnere, og han konkluderer med at til tross for store markedsføringskampanjer og god utviklerstøtte, har det ikke dukket opp tilstrekkelig interesse fra kunder.

Annonse


For sakte
Murtazin mener at konkurrentene til Microsoft ligger i forkant og utvikler nye funksjoner raskere enn dem, og selv om han kaller 2012 for «8»-året, der både Windows 8 og Windows Phone 8 vil slippes, er han ikke sikker på at det hjelper.

Dermed blir resultatene av det kommende samarbeidet mellom Nokia og Microsoft enda mer spennende. Til høsten kommer også den store oppdateringen «Mango», som også innebærer full norsk lokalisering. Vi får se om det hjelper.

Tallene Murtazin har regnet ut er selvsagt ikke bekreftet av Microsoft selv, men igjen, han har stort sett god oversikt.

Kilder:
Mobile-review
Phone Arena

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse