Har du en Zune-spiller i skuffen? Pass godt på den - nå blir den samleobjekt...

Annonse


Zune kan bli «Live Music»

Det begynner å bli en stund siden vi så en ny modell av Zune, mediespilleren som Microsoft lanserte som en konkurrent til Apples iPod i 2006.

Zune overalt
Siste utgave, Zune HD, kom høsten 2009. Siden har Microsoft naturlig nok hatt fokus på Windows Phone 7, der musikk- og videobutikken Zune Maerketplace er en integrert del.

Microsoft har også integrert Zune Marketplace både i sin Windows Live-familie og XBox Live – nettbutikken for brukere av spilkonsollen Xbox 360.

Ikke for nordmenn
I Norge er imidlertid bare gratistjenestene til Zune tilgjengelige på PC, Windows Phone og Xbox. Du kan med andre ord ikke betale med et norsk kredittkort der.

Annonse


Nå er det ikke sikkert nordmenn vil få Zune i det hele tatt

Søker ny medarbeider
For ifølge Windows-ryktenettstedet Winrumours.com tyder mye på at Microsoft er i ferd med å skrinlegge hele merkevaren.

Selskapet søker nå nemlig etter en «Business Manager-IEB-Xbox Live Music Marketplace» som skal jobbe med musikksalg på Xbox 360, Windows Phone 7, PC, web and søkemotoren Bing.

Både og eller enten eller?
Zune står riktig nok nevnt flere steder i jobbannonsen. Hvilket kan bety at Microsoft både skal selge musikk på Zune Marketplace og på de ovennevnte plattformene.

Alternativt at alt blir som før, med Zune som navnet på musikk- og videotilbudet på Xbox, nett og mobil.

Likevel virker det utvilsomt litt rart at merkenavnet Zune ikke brukes i stillingsbetegnelsen. Og Winrumours tolker dette som et tegn på at det er på vei ut.

Annonse