Installasjon av Skype. Selskapet har signert en avtale med Google og de vil gjerne at du ikke legger merke til at du får dette med på kjøpet.

Annonse


Dette håper de du ikke ser…

Hva er «foistware»? ZDNets Ed Bott har gitt navnet til sponsor-programmer som installeres sammen med programmet du egentlig ville installere.

Vil tjene penger på deg

For at utviklerne skal tjene penger lar de ofte annonsører få plass til sine egne «programmer». Å kalle det programmer er forsåvidt å ta i, dette er små-apps som ofte plasserer seg i nettleseren, men noen ganger også små ekstra-program som vil tjene penger på klikkene dine.

Man blir som regel gitt muligheten til å fjerne krysset som indikerer at du godkjenner installasjonen av slike tredjeparts-annonsør-programmer.

Pass på

Problemet er dog at mindre datakyndige personer ofte klikker seg fort gjennom installasjonsprosessen og overhodet ikke er klar over skaden slike programmer kan gjøre om maskinen i tillegg er rotete.

Annonse


Installerer man fem, seks programmer og alle inneholder ekstra sponsor-apps blir maskinen fort full av dritt som ikke bare kan gjøre den treg i lengden, men gjør et ellers så rent nettleservindu stygt og kronglete.

Ikke tro at storselskap som Adobe og Skype ikke driver med det samme. Bare ta en titt på dette bildegalleriet med «foistware».

Kilde:
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse