Forskere oppdaget en lokal datafil med informasjon de trodde gjaldt hvor iOS-enheten befant seg til enhver tid. Apple tilbakeviser dette i en pressemelding.

Annonse


Endelig forklarer han seg

I en pressemelding innrømmer Apple at de har vært for dårlige til å informere sine kunder og lover nå å endre sikkerhetsrutiner.

Storm rundt Apple og personvern

Det har stormet rundt Apples bruk av iOS til å loggføre brukernes lokasjon.

I bunn og grunn tar Apple til seg kritikken og lover å gjøre endringer, men nekter for at de bruker GPS for å tilegne seg lokasjons-data eller at de har tilgang til lokasjons-historikk.

Ny funksjon i kart-applikasjonen

Samtidig ble selskapet nødt til å avsløre en av grunnene til at de logger lokasjon: de skal lansere en forbedret trafikk-tjeneste.

Annonse


Noen dato for lanseringen av denne tjenesten ble dog ikke gitt ei heller mer informasjon, men den er flere år unna.

Her er Apples forklaring

I løpet av de kommende ukene kommer Apple til å lansere en iOS-oppdatering som minsker innsamlingen av data, stopper backupen av denne og sletter mellomlagringen når «Location Services» er avslått.

Dette er de viktigste punktene fra Apples forklaring vedrørende innsamling av lokasjonsdata:

* Apple følger ikke med på hvor din iPhone befinner seg. Selskapet sier de aldri har gjort det, ei heller at de kommer til å gjøre det i fremtiden.

* Apple sier de kun loggfører en database med WiFi-punkter og antennetårn ditt iOS-produkt er i kontakt med og det kan ofte være snakk om lange avstander mellom iOS-enhet og disse punktene.

* I loggfilen kan Apple se anonym data om hvor mobilen er, men ikke like nøyaktig som om de hadde brukt GPS-maskinvaren.

* Apple påstår de ikke kan se tilbake i loggfilen og se hvor iOS-produktet har befunnet seg tidligere eller hvor den er akkurat nå.

* Dataloggen er for stor til kun å lagres på mobilen. Derfor er mesteparten av den på maskinen du tar iTunes-backup av telefonen med. En mindre del ligger på mobilen sikret, men ukryptert.

* Grunnen til mellomlagringen er ikke bare for den nye trafikktjenesten, men også for at iOS-produktet ditt skal kunne finne din posisjon kjappere når man starter kart-appen enn om man kun hadde brukt GPS for dette.

* Apple lover å endre det de omtaler som en en bug i iOS. I dag er det nemlig slik at mobilen snapper opp WiFi og antennetårn-data selv om «Location Services» er avslått. Dette endres.

Steve Jobs intervju fra All Things D8-konferansen 2010 om personvern:

Kilde:
Apple

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse