Hovedkontoret til Baidu, Kinas svar på Google. Nå er fire Baidu-ansatte sagt opp for å ha mottatt penger for å slette innlegg.

Annonse


Får straff for piratmusikk

Kina har tidligere vært kjent som et fristed for alle former for ulovlige kopier og illegal distribusjon av programvare, musikk, filmer og spill. Men nå slår kinesiske myndigheter slår beinhardt ned på alle former for piratvirksomhet.

Innførte kopisperre
Det største «sentralen» for ulovlig distribusjon av musikk er søkemotoren Baidu, et slags kinesisk svar på Google.

Rett før påske valgte Baidu å innføre kopisperre på bøker, slik at det blir vanskeligere å videredistribuere dem i piratutgave.

Grepet ble tatt etter press fra det amerikanske handelsdepartementet.

Annonse


Hard straff
Nå går også kinesiske myndigheter til drastiske skritt for å stoppe piratvirksomheten. Ifølge Reuters.com kommer det kinesiske kulturdepartemnetet til å straffe Baidu for å ha tilbudt piratkopiert musikk.

Straffen skal være såpass hard at Baidu har gurnn til å frykte kursfall.

Baidu tilbyr ikke piratkopiert musikk direkte, men lenker til de aktuelle filene man søker etter. Søkemotoren fungerer med andre ord omtrent som torrentz.com, en søkemotor som mange europeere og amerikanere bruker for å finnhe piratmateriale.

Stopper pengestrømmen
Også torrentz.com har blitt forsøkt stoppet, men så langt uten hell. Den internasjonale platebransjeorganisasjonen IFPI forsøker nå å strupe pengestrømmen til både denne og andre nettsteder som bringer folk videre til piratkopiert materiale.

Med seg på laget har IFPI fått de fleste store betalingsselskapene. Hensikten er å stoppe inntektene fra annonsører og sponsorer ved å nekte dem å betale via PayPal, VISA eller Mastercard.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse