Kulturminister Anniken Huitfeldt viser frem en DAB-radio på en pressekonferanse i fjor. Politikerne har bestemt at FM-nettet skal slukkes i 2017 - og nå starter utbyggingen av nettet for fullt.

Annonse


Ikke skadelig å spille

Spillavhengighet har som oftest andre årsaker enn spillene som sådan. Det er konklusjonen i en fersk rapport som kulturdepartementet har fått utarbeidet.

– Ligner på videodebatt
Kulturminister Anniken Hutifeldt sier til VG.no at debatten om dataspill minner henne om debatten om video da hun var ung.

Da hjemmevideoen kom med VHS- og Beta-kassettene på slutten av 1970-tallet advarte ekspertene mot avhengighet og voldsforherligelse. Akkurat som de gjør når det gjelder spill i dag.

Andre problemer
Kulturministeren mener at problemene nå som da bare gjelder et lite antall personer, og at disse sannsynligvis har andre problemer fra før som forsterker eller utløser den negative adferden i forbindelse med spilling.

Annonse


– Storspilleren er friskmeldt. Tvangsmessig spilladferd er et symptom på at man har andre type problemer, det er sammensatte årsaker, sier Huitfeldt.

Undersøkelsen er lagt ut på Medietilsynets nettsider..

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse