FBI tilbakeviser at de har hacket på Twitter, men skriver i pressmeldingen at det per dags dato ikke er funnet bevis for at det har skjedd noe.

Annonse


USA stoppet kjempe-botnett

Amerikanske myndigheter har stoppet det som etter all sannsynlighet er det største og mest hyper-kriminelle botnet-nettverket verden har sett så langt.

Holdt på i 10 år
Nettverket hjalp kriminelle med å svindle bankkunder og snappe opp brukernavn og passord fra intetanende PC-brukere, og omfattet svimlende 2,3 millioner kompromitterte maskiner.

Internt i kriminelle miljøer gikk botnettet under navnet Coreflood. Det skal ha vært operativt i nærmere ti år, og FBI har drevet en omfattende etterforskning av det i nesten like lang tid.

Ingen arrestert
FBI har nå stoppet fem såkalte «command and control»-servere. Samtidig har de fått annullert 29 domenenavn.

Annonse


Det er ikke foretatt noen arrestasjoner i saken. Dette fordi ingen av de som står bak skal være amerikanske statsborgere.

Trolig russere
Som oftest styres slike nett fra land med svak lovgivning og korrupsjon som strekker seg langt inn i politi og myndigheter. Dette gjør det svært vanskelig å ta dem.

Organisasjonen SAN Institute, som jobber med å bekjempe datakriminalitet, tror ifølge NTB en russisk kriminell gruppe sto bak svindelen.

Ikke rekord
Opprullingen er den største i sitt slag når det gjelder FBI. Men verdensrekord er det ikke.

I juli i fjor klarte spansk og slovensk politi i fellesskap å knekke det såkalte Mariposa-botnettet, som hadde tatt kontroll over et sted mellom åtte og 12 millioner PC-er verden over.

Kilde:
Physorg.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse