Windows 8 byggversjon 7850, versjonen som har lekket.

Annonse


Windows 8 lekket

En Milestone 1-byggversjon 7850 av Windows 8 har lekket på nettet, det kan Neowin.net bekrefte.

Lekkasjene fortsetter

Det var i går kveld en byggversjon med datoen 22. september 2010 ble gjort tilgjengelig på en FTP-server, noe som trolig har ført til at den nå er tilgjengelig også andre steder på nett.

Det komplette filnavnet er 1508_x86fre_client-enterprise_en-us.iso, altså en 32-bits versjon på 2.45GB.

Stor interesse

Det er ikke første gang en kopi av Windows 8 finner veien til andre enn Microsofts folk og OEM-partnere, men det er første gang en kopi blir spredd i så stor grad.

Annonse


Samtidig som lekkasjen ble kjent, startet Within Windows å dele flere hemmeligheter. Dette etter en grundig vurdering.

Her er hemmelighetene

Nettsiden er nemlig redd for at Microsoft kan komme til å mislike lekkasjene og stenge siden, men etter å ha veid dette mot alle lekkasjene valgte de likevel å publisere en liste over nyheter.

Microsoft har ikke sagt noe som helst vedrørende lekkasjene. Det kan bety to ting: De planlegger en offensiv for å stoppe dem. Eller: De er glade for den store interessen rundt OSet. Vi har mest tro på sistnevnte.

Dette er Windows 8-hemmelighetene oppdaget så langt:

* SmartScreen. Undersøker om filene inneholder virus. Om det skulle være tilfellet beskyttes maskinen.

* Windows App Store. Ingen har enda kunnet bekrefte om disse skjermbildene er ekte, men at det kommer en app-butikk til Windows 8, det er det ingen tvil om.

* History Vault. Dette er funksjonalitet som bygger på tidligere Windows-backup-funksjonalitet, men med et nytt brukervennlig design og mulighet til å plukke ut filer man vil gjenopprette etter dato.

* Step-by-step Install. Den nye installasjonsveilederen gjør det mulig å slette hele OSet, men beholde brukerkontoer, personlige filer og programmer. Fint om PCen skulle bli treg etter lang tids bruk.

* OEM BIOS Activation. Denne fantes i tidligere versjoner av Windows, men Windows 8 blir levert med versjon 3.0 for ytterligere beskyttelse mot pirater.

* ISO Mounting. Dette gjør det mulig å se og kjøre innholdet fra .ISO-filer. Dette er funksjonalitet som tidligere ikke har vært innebygget i Windows og som man tidligere måtte laste ned tredjepartsprogramvare for. Alternativer er Daemon Tools eller Virtual CloneDrive.

* Aero Auto-Colorization. En fin liten funksjon som stiller Aero Glass fargene etter hvilket bakgrunnsbilde som er definert på skrivebordet.

* Windows 8 alternativt tablet UI og tablet nettleser.

* Ribbon brukergrensesnitt i Windows Explorer.

Det er mye mulig første beta-versjon av OSet blir tilgejnglig i beta allerede til høsten med en lansering satt til januar 2013. MSDN og Technet-medlemmer får trolig kloa i RTM-utgaven noe tidligere, muligens på tampen av 2012.

Kilder:
Neowin.net
Withinwindows

Windows 8 byggversjon 7850, versjonen som har lekket.

win8_m23_isomount_thumb

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse