Panasonic lover store 3D-skjermer, rask nettforbindelse og full kontroll på vinlista om bord på flyet.

Annonse


Nå blir det kulere å fly

Kjeder du deg på flyet? Og synes du det er et ork å dra fram PC, iPad eller annen mediespiller når du sitter i setet?

Gjør alt for deg
Da har du noe bedre i vente, skal vi tro det japanske storselskapet Panasonics underavdeling for flyunderholdning, Panasonic Avionics.

Selskapet kan nå presentere systemet eX3, som er utviklet i samarbeid med Thales ivaretar passasjerenes behov for både underholdning, kommunikasjon og bestilling av varer og tjenester om bord.

Skjerm og håndholdt kontroller
ex3 består av to komponenter: En skjerm i seteryggen foran deg, og en håndholdt konsoll som ligner litt på Sonys PSP.

Annonse


Ved hjelp av denne konsollen kan du bestille mat og drikke, tax free-varer og hjelp fra kabinpersonalet. Samt styre det meste av det som foregår på den større skjermen foran deg.

Støtte for 3D
Skjermen er ikke den vanlige, triste LCD-typen som det nesten er umulig å skimte noe på dersom det ikke er klin mørkt rundt deg. Nei, Panasonic kan love høyoppløste skjermer med teknologi som gjør innsynsvinkel og lysforhold mindre viktig.

Skjermene støtter også 3D-filmer.

Skjermene vil være vesentlig større enn de 10- og 12-tommerne som nå er å finne blant seteradene. Her snakker vi om hjemmekino i flyformat – tilpasset hver enkelt passasjers individuelle behov.

Systemet vil også være knyttet opp mot nettet, og den bærbare konsollen vil fungere omtrent som en smarttelefon. Operativsystemet som brukes er Android.

SAS har bestilt I følge denne pressemeldingen fra 14. februar har SAS tegnet en såkalt intensjonsavtale med Panasonic Avionics.

Dette gjelder imidlertid foreløpig bare kommunikasjonsløsningen for mobil og bredbånd.

I denne videoen fra en forhåndspresentasjon i september i fjor får du et inntrykk av hvordan hele systemet virker i praksis:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse