George Hotz har kommet til enighet med Sony og lover at han aldri skal dele flere PS3-hacks. Om han bryter avtalen vanker store bøter for hackeren. Her fra et TV-intervju.

Annonse


«Geohot» har kommet til enighet med Sony

George «Geohot» Hotz er enig i et forlik med Sony.

Ble hacket sønder og sammen

Sony saksøkte Hotz i Nord-Amerika etter at amerikaneren la ut informasjon om selskapets konsoll som gjorde den mulig å hacke. Hotz la også ut egenkomponert firmware.

Konsollen er de eneste av dagens generasjon spill-konsoller som helt frem til i fjor ikke var blitt hacket.

Andre fortsatte «Geohot» arbeid

Selv om «Geohot» hacket boksen sønder og sammen, la han ikke ut programvare som åpnet for piratkopiering, det stikk motsatte faktisk, men dette ble likevel ordnet av andre hackere basert på hans arbeid.

Annonse


«Geohot» har hele tiden påstått han hacket Sonys Playstation 3 for igjen ha mulighet til å kjøre Linux på den, en funksjon Sony markedsførte til ganske nylig.

Fjernet OtherOS-støtte

I en firmware-oppdatering fjernet likevel Sony denne muligheten, noe som førte til raseri fra PS3-miljøet.

I en pressemelding forklarer Sony at de har kommet til enighet med Hotz om at sistnevnte ikke lenger får lov å distribuere flere hacks. En klar seier til Sony med andre ord.

– Dette beskytter vår eiendom

«Sony er glade for å legge denne forføyningen bak oss. Vår motivasjon bak denne prosedyren var å beskytte vår intellektuelle eiendom og våre forbrukere.

Vi tror dette oppgjøret og den permanente forføyningen vil nå dette målet», forklarer Sony i pressemeldingen. Det skal sies: Playstation 3 er nå hacket og lite annet enn en maskinvareendring vil kunne stoppe andre hackere.

Starter Sony-boikott

«Det var aldri min intensjon å lage problemer for brukere, eller for å gjøre piratkopiering enklere. Jeg er glad for å ha lagt rettstvisten bak meg», forklarer «Geohot» i samme pressemelding.

Kort tid etter Sonys publisering av pressemeldingen gjorde Geohot det klart på sin blogg at han kommer til å boikotte alle Sonys produkter fra nå av.

Dette var aldri aktuelt tidligere for den unge hackeren, ikke en gang når han var i juridisk klammeri med Sony.

Kilde:
PSX-Scene

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse