Skal disse folka få sette premissene for samfunnsdebatten?

Annonse


– Vi angrep ikke ITavisen

I går var ITavisen nede i rundt 4 timer. Årsaken var angrepet mot vår nettleverandør Workzone, som også har Stortinget, Regjeringen og Norges Bank som kunder.

Beklaget i e-post
De fleste antok i går at angrepet hadde sammenheng med Stortingets vedtak om innføring av EUs datalagringsdirektiv (DLD).

I går mottok vi imidlertid en e-post der det hevdes at angrepet ikke stammer fra nettaktivistene. Brevet kom fra adressen [email protected], og ble også sendt til VG.no. Vi gjengir det her i sin helhet:

Kjære Media,

Annonse


Det har kommet til vår oppmerksomhet at noen av deres websider har vært nede grunnet DDoS angrep. Anonymous har overhodet ingen tilknytning til disse angrepene. Vi har fra første stund sagt at media aldri har vært et mål og skal ikke angripes på noen måte.

Våre angrep har bare vært rettet mot andre mål som vi har gitt uttrykk for fra før av. Målene vi har siktet oss til er politiske partier som er tilhengere av DLD – spesielt da Arbeiderpartiet og Høyre.

Anonymous er bekjempere for ytringsfrihet. Media er en kanal for å ytre meninger så det ville vært å jobbe i mot våre egne prinsipper.

Vi tar derfor ikke på oss noe som helst ansvar for angrepene av mediene. Vi har heller ingen idé om hvem som kan ha stått bak angrepene.

We are Anonymous.
We are legion.
We do not forgive.
We do not forget.
We Apologize.
Expect us.

Umulig å vite hva som er sant
Vi mottok også henvendelser i natt som kan tyde på at Anononymous-aktivistene likevel sto bak angrepet, men at de ikke var klar over at de ikke bare rammet politikerne de er uenige med, men også media.

Siden Anonymous ikke har noen ledelse eller offisielle talspersoner, er det umulig å bringe fakta i saken på det rene.

Alt vi kan gjøre er å beklage overfor våre lesere at de ikke fikk lest ITavisen store deler av gårsdagen.

Vår søsterpublikasjon digi.no ble også angrepet. Deres artikkel om saken kan du lese HER.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse