Russlands president Dmitrij Medvedev er ikke blid på de som angrep opposisjonelle LiveJournal.

Annonse


Raser mot DDoS-angrep

Russlands president Dmitrij Medvedev er en ivrig bruker av nettet. Han sender stadig ut Twitter-meldinger, og har sin egen blogg på den populære bloggingtjenesten LiveJournal.

Mektig irritert
Han ble derfor mektig irritert da LiveJournal denne uka gikk ned på grunn av et massivt DDoS-angrep. Angrepet vart i tre dager. Nå er imidlertid bloggene oppe igjen.

Medvedev gikk i går ut med et kraftig angrep på de som sto bak. Han kalte angrepet avskyelig og ulovlig, og tok til orde for at de ansvarlige skulle stilles til rette.

Rettet mot opposisjonell blogger
Angrepet ser primært ut til å ha vært rettet mot bloggeren Alexeij Navalny, som blant annet skriver om korrupsjon i det russiske regjeringsapparatet og i det styrende partiet Forent Russland.

Annonse


Partiet ledes av statsminister og tidligere president Vladimir Putin.

Lang tradisjon
Russiske hackere har flere ganger gjennomført politisk motiverte dataangrep i inn- og utland, og mange tror at regjeringen på en eller annen måte står bak flere av disse.

Det er derfor ikke underlig at angrepet mot den opposisjonelle bloggen har satt i gang spekulasjoner om at Putin og hans støttespillere har en finger med i spillet.

Ofte uenige
Putin og Medvedev er ofte uenige i politiske spørsmål. Sist skjedde det i forbindelse med FN-resolusjonen mot Libya.

Mens Putin sammenlignet resolusjonen med middelalderens kristne korstog mot muslimene, mente Medvedev at denne ordbruken var helt uakseptabel.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse