Slik ser lure-siden som lover nye Messenger ut.

Annonse


Falsk Messenger i omløp

Luringene der ute blir stadig smartere. Og de har etter hvert lært seg tilnærmet perfekt norsk, slik at vi ikke skal avsløre dem som de ukrainske eller nigerianske bandittene de kanskje er.

Lure-sider
I februar så vi for eksempel hvordan noen hadde laget et nettsted som til forveksling lignet det norske nettstedet til betalingstjenesten PayPal.

Like etter ble det kjent hvordan svindlere prøvde å lure gamere til å tro at de logget seg inn på en ekte Steam-konto fra Valve.

Listen er enda lenger. Både Twitter, WoW og Finn.no har vært utsatt for lignende forsøk på det som kalles phishing eller nettfiske.

Annonse


Ikke akkurat Messenger, nei
Adressen http://messenger2010-no.info/messenger.html (nei, vi lenker ikke…) ligger nå på flere steder på nettet, og skal også ha blitt sendt ut via e-post. Nettstedet tilbr det de sier er siste versjon av Microsofts populære chatteklient MSN Messenger.

Men ved nærmere øyesyn viser det seg at det dreier seg om lure-programvare av den typen som overvåker deg og gjør ugagn på PC-en din.

Ligner på Microsoft
Nå går Microsoft ut og advarer mot den falske versjonen.

Siden nettstedet har norsk tekst og er illustrert på en måte som kan minne om Microsofts egne nettsider, kan man fort komme i skade for å laste ned programmet.

Den ekte versjonen finner du derimot HER.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse