larry_page_image

Annonse


Slik skal han endre Google

Det er for lengst kjent at Google-grunder Larry Page tar over for Eric Schmidt, men hva er egentlig planen til grunderen??

Page tar kontrollen

Mye har skjedd siden Larry Page og Sergey Brin startet Google i september 1998. Søkemotoren ble en gigantsuksess og Google har siden entret annonsemarkedet, kjøpt YouTube og startet nettleserutvikling.

Og ikke minst er det nå i mobil-markedet med sitt Android mobil-OS og skal snart lansere Chrome OS.

Google er voksne og ikke lenger en liten utfordrer, men kongen på nett. Med det som følge at Google blir langt mer kritisk gransket enn i startfasen da de ble sett på som en kreativ og reddende underdog.

Annonse


Google – Et modent selskap

Eric Schmidt kunne organisasjon, lederskap og IT-industrien, men var aldri noen kreativ visjonær på samme måte som Page og Brin.

Nå som Page igjen har tatt kontroll over et selskap, som under Schmidts kontroll har blitt stabilt rent økonomisk, kommer det derfor ikke som noen overraskelse at Page har planer om igjen å sette kreative mennesker i førersetet.

Facebook som søkemotor?

Det ryktes det at Page allerede har startet jobben med å gi flere programmerere i selskapet, og ikke mellomlederne, muligheten til å ta flere avgjørelser.

Dette er positivt nytt for forbrukerne som i det siste har sett selskapet slite med å skaffe seg riktig angrepsvinkel inn i sosiale tjenester på nett. Google Wave var totalt mislykket og et prosjekt selskapet i sin opprinnelige form har gitt opp for lengst.

Selskapet har presentert +1, men det kan allerede være for sent i et marked totalt dominert av Facebook.

Og tøffere kan det bli om Mark Zuckerbergs Facebook entrer søkemarkedet. Det blir spennende og se hvilke endringer Pages kontroll fostrer og om det blir et hav av nye kreative produkter og tjenester.

Kilde:
AllThingsD

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse