Slik Ribbon er implementert i disse tidlige versjonen er det mulig å deaktivere den.

Annonse


Se hva de har gjort med Windows 8

Enda flere skjermbilder av Windows 8 avslører at Microsoft leker seg med flere store endringer.

To store avsl

Det er helt vanlig i tidlige testversjoner av Windows at programvaregiganten tester store designendringer og ny funksjonalitet.

Dette har vi sett eksempler på gjentatte ganger, og nå er to store nye endringer lekket, trolig fra en Connect-byggversjon.

Det ene er en svært Metro-inspirert påloggingsskjerm, det andre er implementasjonen av det mye omtalte Office-brukergrensesnittet Ribbon, som først dukket opp i Office 2007, lansert samme år.

Annonse


En stor endring

Ribbon har gjennom årene måtte tåle svært mye kritikk for å være et kronglete brukergrensesnitt, mye fordi det var, og fortsatt er, ulikt alle andre brukergrensesnitt fra Microsoft.

Ved lansering følte 80 prosent spurte i en undersøkelse at de hadde en negativ opplevelse av det nye brukergrensesnittet og at produktiviteten i kontorpakken gikk ned med rundt 35 prosent.

Kontroversielt

Om det nå viser seg at Microsoft har planer om å implementere Ribbon og gjøre det en del av ikke bare Office, men Windows-brukeropplevelsen, vil det uten tvil være et kontroversielt valg.

Igjen: Microsoft leker seg mye i tidlige versjoner av Windows og det er på ingen måte sikkert at Ribbon slik vi kjenner det i dag blir å finne i den endelige utgaven av OSet, eller blir implementert i det hele tatt.

Kilder:
WithinWindows
Exceluser

Metro-påloggingsskjerm i tidlig testversjon.
(Ill.: WithinWindows)
En tidlig versjon med placeholders.
(Ill.: WithinWindows)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse