Her er skissen Apple har levert til det amerikanske patentkontoret.

Annonse


Men er dette unikt, da Apple?

Nettstedet Apple Insider leter med lys og lykte nærmest hver dag etter nye patentsøknader fra Apple.

I kontakten eller i sola
I går (altså ikke 1. april…) fant de denne:

Apple ser for seg ladere med innebygd batteri, slik at du så å si setter batteriet rett i stikkontakten. Eventuelt legger batteriet/laderen ut i sola.

Men er dette nytt, da?
Men har vi ikke dette fra før? Hyllene hos Claes Ohlson og Biltema er jo fulle av batteriladere der oppladbare batterier kan settes inn.

Annonse


Det som selges i dag er imidlertid standard oppladbare batterier som kan kjøpes løst. I Apples versjon vil laderen være integrert med din Mac, iPhone etc., slik at den (og dermed batteriene) kan settes rett inn i enheten etter endt lading.

– Upraktisk i dag
De eksisterende løsningene beskriver Apple slik:

– Slike eksterne batterier er som oftest upraktiske i bruk, ikke minst fordi de må pakkes ut før bruk og deretter pakkes inn igjen for oppbevaring.

Om sin egen løsning sier de:

– Det som trengs er en kombinasjon av strømforsyning og batteri, slik at brukeren ikke trenger å ta med seg et ekstra batteri når han/hun reiser med en bærbar, elektronisk enhet.

Laderen/batteriet vil også inneholde en brikke som styrer fordelingen av strømforbruket mellom det innebygde batteriet i telefonen eller datamaskinen og det som sitter i laderen.

Kan brukes mens man lader
Apple tenker seg også at batterier kan lades opp av solenergi på denne måten. I stedet for å legge hele telefonen eller den bærbare Mac-en i sola til opplading, holder det å legge batteriet/laderen ut på for eksempel et bord i hagen.

Når batteriet er ladet opp, kan det settes i telefonen/Mac-en/MP3-spilleren igjen. Og i mellomtiden har du kunnet buke ustyret ditt med det innebygde batteriet.

Men er det unikt?
Mange mener likevel at denne løsningen umulig kan sies å være unik.

Nettstedet iPhonelife.com kunne under årets CES-messe i Las Vegas se flere løsninger som ligner Apples idé på en prikk.

HER er ett eksempel.

Og hva skal man med eksternt, ekstra batteri når man faktisk kan bruke sine dingser mens de lades?

Bare Apple kan svare…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse