Mohammed Hassan sier han fikk vite at Samsungs brukerstøtte at alle tastetrykkene hans ble logget - og at det skulle være sånn...

Annonse


– Vi tar dette veldig, veldig alvorlig

Mohamed Hassan kjøpte en Samsung R525 bærbar PC i en Best Buy-butikk i Toronto, Canada for en måneds tid siden.

Oppdaget «keylogger»
Til sin store overraskelse oppdaget han noe han trodde var en såkalt keylogger var forhåndsinstallert på maskinen.

En keylogger er et lite program som registrerer tastetrykkene dine og sender dem videre til uvedkommende. Genialt for banditter som vil vite dine passord, innloggingsrutiner og koder for nettbanken.

På den nye også
Hassan avinstallerte programmet, og tenkte i grunnen ikke mer over det. Men to uker senere bestemte han seg foir å opgradere til en kraftigerer Samsung-modell.

Annonse


Han gikk derfor til en annen butikk (FutureShop) og kjøpte seg en R540.

Til hans store overraskelse var det keylogger om bord på den også!

«Det skal være sånn»
Hassan, som til daglig jobber som IT-konsulent, tok kontakt med Samsungs brukerstøtte.

Der fikk han utrolig nok bekreftet at at keyloggeren var installert fra Samsungs side, og at «maskinen skulle være sånn».

– Vi har bare lagt det der for å finne ut hvordan maskinen blir brukt, sa Samsungs support-medarbeider på telefonen.

Full etterforskning
Samsung sentralt kjente seg imidlertid ikke igjen i denne versjonen. Tvert om slo selskapet alarm og innledet full etterforskning for å bringe på det rene hva som egentlig har skjedd.

– Vi tar dette veldig, veldig alvorlig, sier Samsungs talsmann i Canada, Jason Redmond til Networkworld.com.

– Umulig å oppdage
Mohammed Hassan mente å kunne avdekke at keylogging-programmet stammet ftra et selskap som heter de Willebois Consulting og kalles StartLogger.

See everything being typed: emails, messages, documents, web pages, usernames, passwords, and more, heter det i reklamen deres.

De skryter også av at programmet er så godt som umulig å oppdage, og at det starter hver gang maskinen skrus på – uten at brukeren merker det.

Saken oppklart
Samsungs talsmann hadde aldri hørt om verken selskapet eller programvaren, og er sikker på at Samsung aldri ville inngått noen avtale med en slik aktør.

Det viste seg da heldigvis også å være riktig. For ifølge denne meldingen som Samsung la ut på sitt nettsted samsungtomorrow.com i går, dreier det hele seg om en misforståelse.

Mohammed Hassan hadde nemlig på egenhånd installert programmet VIPRE. Dette programmet trodde av en eller annen grunn at Microsofts støtte for ulike språk var de Willebois kyelogger.

Med andre ord kan du trygt kjøpe Samsung-laptop, uten å frykte at noen logger deg.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse