Dreper de Amazons nettsky?

advokat

I går ble det kjent at at verdens største nettbutikk, Amazon.com, vil åpne for at kundene deres kal kunne lagre musikksamlingen sin på nettet.

Lagring utenfor huset
Dette innebærer at ikke bare MP3-filer som er kjøpt på Amazon, men også musikk folk har skaffet seg på annet vis (lovlig eller ulovlig) kan lagres utenfor deres egen harddisk og egne bærbare musikkspillere.

Platebransjen ser ikke spesielt lyst på dette, skal vi tro Reuters.com.

Annonse

Vil bruke juridisk krutt
Ifølge nyhetsbyrået sitter nå Amazon i forhandlinger med representanter for de enkelte plateselskapene, samt bransjeorganisasjonene IFPI og RIAA.

Hva de konkret snakker om, vites ikke. Men Sony-representanten Liz Young opplyser at selv om hun håper at partene kommer fram til en avtale, så holder platebransjen «alle juridiske veier åpne» for å stoppe prosjektet om de skulle mene det ikke er lovlig eller i samsvar med gjeldende avtaler.

Søksmåls-kåte
Platebransjen er kjent for å være spesielt søksmåls-kåte, mer enn filmbransjen, spillbransjen og programvarebransjen.

Derfor er det ikke usannsynlig at Amazon kan få alvorlig trøbbel med sine planer om å la kundene lagre musikk i den såkalte nettskyen.

Aksjene steg
Tilbudet fra Amazon innebærer at du kan lagre opptil 1000 låter og inntil 5GB musikk gratis. Det overskytende skal de prøve å tjene penger på.

Amazons aksjer steg med 3,1 prosent etter kunngjøringen.

– Lanserte før de hadde lisens
– Jeg har aldri sett et selskap av denne størrelsen komme med en kunngjøring, lansere en tjeneste og samtidig si at de prøver å få lisens, sier en anonym platebransjesjef som ifølge Reuters er involvert i forhandlingene med Amazon.

Uttalelsen tyder på at forhandlingsklimaet ikke er det beste.

Annonse
Annonse