Hva skal de med 666624 IP-adresser?

IP-adresser selges på svartebørsen, på linje med narkotika og falske klokker. Nå har Microsoft sikret seg 666624 av den etterspurte varen.

Microsoft har kjøpt 666 624 IP-adresser fra det konkursrammede selskapet Nortel. Dette har de betalt 7,5 millioner dollar for – litt under 42 millioner norske kroner.

Mangelvare
Det er en kjent sak at verden er i ferd med å slippe opp for såkalte IPv4-adresser, altså nettadresser som følger den gamle standarden. Denne standarden vil snart bli erstattet/supplert av IPv6.

Det er derfor ventet at etterspørselen etter IPv4-adresser (som er det Microsoft har kjøpt) vil øke kraftig i tida som kommer. I hvert fall på kort sikt, før verden for alvor begynner å bruke IPv6.

Annonse

Økende priser
Skal vi dømme etter prisen Microsoft måtte ut med, ligger verdien av samtlige av de fortsatt ledige IPv4-adressene nå samlet på rundt 268 milliarder kroner.

Men prisen kan komme til å stige betydelig.

Svartebørs
For på tross av at det internasjonale nettstyringsorganet ICANN flere ganger har sagt at det ikke vil skje, har det allerede oppstått et grått/svart for IP-adresser.

Vi kan levende forestille oss hvordan de omsettes i nettets virtuelle bakgater og portrom, på samme vis som e-postadresser, kontonumre og data fra magnetstriper og chips skimmet fra kredittkort…

Om penger er eneste grunn til at Microsoft har sikret seg flere hundre tusen adresser, vet vi ikke. Kanskje de har planer om å starte over 600 000 nye nettsteder i nærmeste framtid?

Kilde:
Domainincite.com

Annonse
Annonse