Det er mye plast her, men den føles likevel sofistikert.

Annonse


Se, så tynn!

Sony Ericsson bommet med det som skulle være deres viktigste Android-satsning. X10 hadde kraftig maskinvare og bra kamera, men en utdatert versjon av Android, klønete og trege menyer (spesielt TimeScape-funksjonen, som var en plage), manglet grunnleggende funksjoner som multitouch og hadde en skjerm med dårlig respons. Vi ble ganske så skuffet.

Den nye Xperia Arc er derimot ikke bare en betydelig forbedring, den plasserer seg elegant i fremste rekke av Android-telefoner. Både når det gjelder design, funksjonalitet og programvare.

Lekker
For eksempel er Xperia Arc en av de tynneste mobilene som finnes. Ikke den aller tynneste, men absolutt i toppsjiktet. Den buer innover, slik at den ikke er fullt så tynn ytterst i kantene, men uansett – dette er en meget slank mobil. Den er en lettvekter også, og vi merker knapt at vi har den i lomma.

Annonse


Den lave vekten innebærer lette materialer, så her er det mye plast. Når det gjelder den eksklusive følelsen som metall gir, er det mangelvare her. Plasten er imidlertid godt skrudd sammen, uten knirking eller løse elementer.

Mange populære gratis-apper i Android Market sender informasjon om din mobil til utvikleren, uten å informere om det.
(Ill.: Per Ervland)

Det eneste som skuffer med utformingen er de små knappene – både av/på-knappen og kameraknappen er vanskelige å trykke på.

Endelig oppdatert
Sony Ericsson er definitivt i forkant når det gjelder programvare. Xperia Arc kjører Android 2.3, og er faktisk blant de første mobilene som gjør det rett ut av boksen. De fleste konkurrentene er såvidt i ferd med å rulle ut oppdateringer. Ikke minst lover SE å være flinkere på oppdateringer i tiden fremover.

Mye av det er takket være en opprenskning i operativsystemet. TimeScape er nå redusert til en applikasjon, den dominerer ikke lenger grensesnittet. Like greit: TimeScapes mål er å samle inn oppdateringer fra sosiale nettverk, men det er lite å hente der, bortsett fra at det ser pent ut. Du får ingen interaksjon med dine venner via TimeScape, noe som føles rimelig meningsløst.

Mediascape er også borte, og erstattet med en enkel widget som styrer media.

Dermed har Arc en mye renere versjon av Android, en som blir lettere å oppdatere, og som ikke minst leverer glimrende ytelse.

IMG_9440
(Ill.: Per Ervland)

Føles så godt
Telefonen er nemlig imponerende rask. Alt er kjemperesponsivt. Maskinvaren er riktignok ikke den mest avanserte i verden, vi snakker en 1 GHz-prosessor uten dobbelkjerne-teknologi, men våre ytelsestester plasserer telefonen uansett i toppsjiktet, når man ser bort fra monstre som Optimus 2X. Den er kraftig. Og en fornøyelse å bruke.

Til tross for sin slanke form er skjermen på 4.2 tommer, nesten like stor som på Desire HD – men HTCs telefon fremstår som mye større og tyngre.

Med Bravia
Skjermen er veldig fin, selv om vi ikke snakker om noe AMOLED-kvalitet her. Sony Ericsson har lagt til en funksjon som er unik, nemlig såkalt Bravia Engine, en teknologi som skal forbedre kvaliteten på bilder og video når det vises på telefonen. Bravia gjør ingenting med bildekvaliteten på menyene, men justerer oppover når det gjelder mediemateriale. Et fint pluss, selv om vi ikke alltid merket betydelig forskjell. Arc har for øvrig også et svært kompetent kamera, stillbildene på 8 megapiksler er veldig fine, og videoopptakene er selvsagt i 720p.

Vårt eksemplar har imidlertid ett minus som trekker ned – svakt batteri. Dette er en av telefonene som må gjerne lades opp mer enn en gang om dagen.

IMG_9444
(Ill.: Per Ervland)

Vi liker
Likevel, vi er veldig fornøyd med Arc. Tynn, fin, mørk, med topp moderne programvare, god ytelse, flott kamera – og god kvalitet på samtalene. Batterilevetiden og de noe stusselige knappene trekker ned. Men uansett: Dette er faktisk det aller beste Sony Ericsson har klart å levere på flere år. Endelig er den gamle kjempen tilbake. Vi gratulerer.

NB: Les en fullverdig, grundig test av Xperia Arc hos våre kolleger i DinSide Data.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse