DSC04650

Annonse


Slik blir HTCs nettbrett

HTC har trygt etablert seg som leverandørene av meget solide Android-telefoner, vi tør påstå at operativsystemet hadde ikke blitt en såpass stor suksess uten det taiwanske selskapet.

Spekulasjonene hadde gått lenge om når HTC skulle lansere sitt første nettbrett, og ikke overraskende ble selskapets Flyer kunngjort på mobilkongressen i Barcelona.

Nå fikk vi endelig ganske så god tid til å prøvekjøre nettbrettet i forkant av utgivelsen rundt mai, og vi ble faktisk positivt overrasket.

DSC04656
(Ill.: Thomas Marynowski)

Vi tenkte nemlig i utgangspunktet at Flyer var litt underveldende, med sin 7 tommers skjerm og Android 2.3-operativsystem. Og den hadde penn i tillegg?

Annonse


En ny vri
Vi tok feil på mange måter. Flyer gjør nemlig en rekke ting ganske annerledes enn nettbrett flest. Og det at den inkluderer en penn er faktisk overraskende nyttig.

Pennen er nemlig på ingen måte påkrevd. Du navigerer operativsystemet med fingrene akkurat som andre tablets eller mobiltelefoner. Den åpner imidlertid for en rekke interessante tilleggsfunksjoner.

Flyer inkluderer blant annet en egen versjon av notatprogrammet Evernote, og der kan du faktisk notere med håndskrift, med pennen, og applikasjonen kan samtidig ta opp lyd. Dette ser vi for oss kan være veldig nyttig for journalister, studenter eller alle andre med behov for å ta notater. Og det er definitivt enklere enn virtuelt tastatur.

Noter i vei
Du kan ellers bruke pennen til å tegne selv direkte på hovedmenyen. Om du skulle så ønske. Det er en egen «penn-meny» i det ene hjørnet, der du kan velge farge, tykkelse, stil og andre detaljer.

DSC04655
(Ill.: Thomas Marynowski)

Når du leser en nettside og oppdager noe interessant, kan du tegne en sirkel rundt det. Deretter tar systemet skjermbilde av hele nettsiden, og denne kan du videresende til en kollega, med dine annotasjoner vedlagt. Det er en veldig smart løsning.

Det er tydelig at penn-bruken er noe HTC har tenkt godt gjennom, og Flyer ser ut til å bli et meget nyttig arbeidsverktøy. Vi ser faktisk potensiale i å bruke denne på pressekonferanser, messer og lignende.

Bærbart kontor
Og dermed er det også like greit at den har 7 tommers skjerm. Selv om vi egentlig foretrekker større nettbrett, er Flyer mye mer tilpasset bruk utendørs, i jobbsammenheng. Den er lettere å ha med seg enn, for eksempel, en iPad.

Pennen sitter forøvrig i et skinnetui som følger med i pakken, og den har i tillegg to fysiske knapper: Den ene brukes til å markere tekst, den andre til å slette ting du har tegnet.

Når vi ikke bruker pennen, er Flyer også ganske lett å ha med å gjøre. HTS Sense er naturligvis lagt oppå Android, og formen på grensesnittet er noe endret sammenlignet med den vi finner på mobiltelefoner. Det er bedre tilpasset en større skjerm, blant annet e-post- og kalenderprogrammene er mer oversiktlige. Det er også fort gjort å bla seg gjennom applikasjonene når du er på hovedskjermen.

DSC04645
(Ill.: Thomas Marynowski)

HTC lover at operativsystemet skal oppdateres til versjon 3.0 innen ganske kort tid, men dette skal ikke påvirke Sense-skallet, som fortsatt blir dominerende.

Kompetent
Flyer kan ellers det alle meste. Den støtter Flash og HTML5 (nettleseren er for øvrig veldig behagelig i bruk), har to kameraer, og nok av kraft til at det er lite å si på ytelsen. Maskinen responderte raskt på våre trykk og bevegelser, og det selv med litt uferdig programvare.

Batterilevetiden er selvsagt ikke noe vi har fått testet, men det skal holde til rundt tre dagers blandet bruk.

DSC04642
(Ill.: Thomas Marynowski)

Prisen blir heller ikke helt avskrekkende. Flyer kommer i tre versjoner: To med bare Wi-Fi og henholdsvis 16 og 32 GB minne, samt en med 3G/Wi-Fi og 32 GB. Prisene spenner seg fra rundt 4.000 til 6.000 kroner for de tre variantene.

Vi liker at HTC har prøvd å få til noe annerledes enn de allerede mange Android-nettbrettene som finnes der ute, og har designet et produkt som fokuserer på effektivitet. Vi har troen på denne som businessverktøy, og vi tror den vil finne en rekke kunder nettopp blant profesjonelle.

Vi kommer tilbake med mer om Flyer nærmere utgivelse i mai.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse