Kaster ut 20 000 om dagen

Mark Zuckerberg kan glede seg over utrolige tall.

Er du under 13 år og har egen Facebook-konto?

Da kan du risikere å bli kastet ut fortere enn du aner.

Unge løgnere
Ifølge Facebooks personvern-rådgiver Mozelle Thompson blir nemlig 20 000 brukere som er under lavalderen kastet ut hver eneste dag.

Annonse

– Dette er folk som lyver, og som er under 13 år, sier han.

Røper seg seinere
Thompson ble innkalt til Australias regjeringsoppnevnte nettsikerhetskomité for å forklare hvordan Facebook håndhever aldersgrensen.

Han ville ikke gå i detalj om overvåkingssystemet som skal hindre at folk under 13 kommer seg inn. Men han innrømmer at det ikke er perfekt.

Han kunne imidlertid fortelle at de stadig kommer over folk som oppgir at de er over 13 år når de melder seg inn, men seinere røper seg ved å oppgi sin virkelige alder.

Mange slipper gjennom
Om Facebook har andre muligheter til å sjekke hvor gamle folk er ikke kjent.

Dermed er det fortsatt trolig et stort antall 11-12-åringer og yngre som er aktive på det sosiale nettverket. Noen av dem kanskje med foreldrenes samtykke, mens mange nok har opprettet konto uten å informere opphavet.

Myndighetene bekymret
Myndighetene i flere land har lenge vært bekymret for at for eksempel pedofile skal komme i kontakt med barn via Facebook.

Og i skolesammenheng har det vært rapporter om grov mobbing via Facebook og andre sosiale nettverk der mindreårige ferdes.

Kilde:
The Daily Telegraph (Australia)

Annonse
Annonse