Forskere oppdaget en lokal datafil med informasjon de trodde gjaldt hvor iOS-enheten befant seg til enhver tid. Apple tilbakeviser dette i en pressemelding.

Annonse


Apple sinte etter nettlesertest

I dag tidlig kunne ITavisen.no melde at nettoptimalserings-selskapet Blaze kronet Android som det mobil-OS med desidert kjappest nettleser. Det er Apple helt uenig i.

Apple uenige

Blaze kronet Android om den desidert kjappeste nettleseren, men det vil ikke Apple være med på.

I en uttalelse kort tid etter at nyheten ble kjent avviser selskapet hele testmetoden til Blaze som fullstendig feil.

Apple slår tilbake

– Testingen er feil. De testet ikke Safari-nettleseren på iPhone. Istedenfor brukte de sin egen proprietære app som bruker en innebygd-nettside-viser som ikke tar i bruk Safaris nett-ytelses-optimaliseringer.

Annonse


Selv med denne fundamentale test-feilen fant de bare i gjennomsnitt ett sekunds forskjell, avslutter Apples talsperson Natalie Kerris.

Derfor reagerer Apple

Greia er at Blaze ikke brukte Safari men sin egen nettleser-viser bygget ved hjelp av Apples verktøy «UIWebView».

Det Apple reagerer på er at forbedringene i iOS 4.3 ikke å finne i «UIWebView» og at dermed testen ikke stemmer overrens med virkeligheten.

Blaze forklarer seg

Nå forklarer teknologi-sjefen i Blaze, Guy Podjarny, i en kommentar til Cnet at tallene muligens ikke stemmer:

«Blaze trodde Apple hadde implementert de samme oppdateringene til sin innebygde-nettleser som de har med sin vanlige nettleser.

Om dette ikke er tilfellet og i samsvar med Apples svar, er det godt mulig at den innebygde nettleseren kanskje ville produsere et annet resultatet».

Åpen invitasjon til Apple

Podjarny avslutter med en invitasjon til Apple:

«Om Apple velger å implementere alle sine optimaliseringer på sin innebygde nettleser er vi mer enn klare til å lage en ny rapport».

Kilde:
Cnet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse