IE9 kommer i oppdatering

Internet Explorer 9 kommer til en maskin nær deg, enten du vil eller ikke.

Joda, du kan unngå den. Men helt lett blir det ikke.

Vi snakker om Internet Explorer 9, som har ligget ute til nedlasting siden tirsdag.

Motstridende beskjeder
Mange lurte på om den ville komme automatisk i neste Windows Update for Windows Vista og Windows 7 (IE9 kan ikke kjøres på XP).

Annonse

Først svarte Microsoft at automatisk oppdatering bare ville skje dersom du fra før av hadde RC (Release Candidate)-versjonen installert.

Nå er beskjeden at den nye nettleseren vil komme i en «utenom tur»-oppdatering fra Microsoft som sendes ut fra førstkommende mandag.

Twitter-melding
– IE vil bli rullet ut automatisk via Windows Update den 21. mars. Det vil ta noe tid, avhengig av hvor i verden du bor, heter det på Internet Eplorer-teamets offisielle Twitter-konto.

Hva med Norge?
Teknologidirektør Petter Merok i Microsoft Norge kan ikke si nøyaktig når oppdateringen vil skje i Norge.

– Vi snakker om nesten 900 millioner brukere, og det vil naturlig nok ta tid før oppdateringen når alle. Det vil avhenge av hvilken oppdaterings-cluster du tilhører, sier Merok til ITavisen.

Utenom tur
Oppdateringen er ikke en del av den som tradisjonelt lander på PC-en den andre tirsdagen hver i hver måned. Likevel inneholder den ifølge Merok mer enn bare IE9.

Internet Explorer er en integrert del av Windows, og er vanskelig å fjerne helt fra maskinen.

Kan fortsatt nekte
EU kreveren palett der du kan velge melom flere nettlesere, men denne kommer ikke inn i dette tilfellet, opplyser Merok.

– Dette er et valg du bare får når du skal sette opp en ny maskin med standard nettleser. Men du vil naturligvis kunne velge bort IE9 om du av en eller annen grunn ikke vil ha den. Vi anbefaler likevel på det sterkeste at du oppdaterer. Den er jo både raskere, mer brukervennlig og sikrere enn forgjengerne, sier teknologidirektøren.

Interessen var heller liten da IE9 ble lagt ut.

Interessen kan forventes å stige nå som alle får tilbud om å installere.

Merok understreker for øvrig at ingen innstillinger på PC-en blir endret med oppdateringen, heller ikke standard nettleser. Og du må aktivt må velge å installere IE9.

Oppdatert 18/3-2011 kl. 13.35

Annonse
Annonse