Robust nett i Japan

_MG_4649[1]

På tross av de enorme ødeleggelsene menneskelige lidelsene som jordskjelvet og tsunamien i Japan har skapt, fungerer Internett som før.

Overrasket
Dette overrasker ekspertene, siden flere av kablene som forbinder fra Japan med resten av verden går rett gjennom det området på havbunnen der skjelvet har sitt opphav.

Desto mer underlig blir dette sett i forhold det langt mindre skjelvet utenfor Taiwan i 2006. Den gangen ble en rekke kabler brutt og den kinesiske øya ble avskåret fra nettet i en kortere periode.

Annonse

Kabelbrudd
Ifølge Internett-overvåkingsselskapet Renesys var deler av nettet internt i Japan nede den første tiden etter at skjelvet rammet.

Og backbone-leverandørene PacNet og Pacific Crossing er fortsatt nede på grunn av undersjøiske kabelbrudd.

Bare 100 av 6000 nede
Japan har til sammen 6000 såkalte IP-prefikser. Bare ca. 100 av svarte ikke på oppkall etter katastrofen. Antallet er imidlertid i ferd med å øke.

Det betyr at de fleste japanere fortsatt har nettforbindelse – også de som befinner seg innenfor de verst rammede områdene.

Mobilnettet er imidlertid ustabilt, og svært mange har hatt problemer med å få kontakt med sine nærmeste i etterkant av katastrofen.

Kilde:
Renesys.com

Annonse
Annonse