Micrososft?

<b>FEILSTAVET:</b> Microsoft, ikke «Micrososft».

Jada jada jada. Det hender det forekommer en og annen skrivefeil på ITavisen.no. Ingen er perfekte. Heller ikke Microsoft, viser det seg nå.

Last ned fra «micrososft.com»…
For gigantselskapet med 88 997 flere ansatte enn ITavisen (hvorav i hvert fall to burde kunne ta jobben som korrekturlesere…) har nå prestert å stave domenenavnet sitt feil.

I den siste sikkerhetsoppdateringen til Windows-brukerne kan du ifølge Microsoft laste ned oppdateringer på http://support.micrososft.com/kb/2505438.

Annonse

Kommer til annen side
Der finner du riktignok oppdateringen – for url-en er stavet riktig i den underliggende lenken. Om man derimot prøver å skrive den direkte inn i nettleseren, kommer man til domeneparkeringssiden PZF.com (og av og til andre tilsvarende sider), avhengig av hvor du er).

Det kunne med andre ord ha vært verre. Micrososft.com kunne ha blitt kapret av domenehaier med ondt i sinne, og ondsinnet kode kunne ha blitt startet fra en styggvareside. For ikke å snakke om phishing-sider med invitasjon til å skrive inn brukerenavn, passord og kontonummer.

Ingen fare, men likevel…
Men som sagt, ingen fare.

Bare en påminnelse om at selv om du heter Microsoft og ikke Micrososft og er ett av verdens største IT-selskaper (eller for den saks skyld ITavisen og ikke ITavisne, og er Norges største IT-nettsted), så er det fullt mulig å gå i surr på tastaturet.

Kilde:
Naked Security

Annonse
Annonse