Anonymous slår til igjen

Anonymous rir igjen. Også denne gangen mot rettighetshaverne i platebransjen.

«Hacktivistene» i den løst sammensatte spontan-nettaksjons«gruppa» Anonymous er kjent for en rekke såkalte DDoS-angrep mot alt fra scientologikriken til Mastercard – for å markere et politisk standpunkt.

Hacket etterforsker
I februar vakte de oppsikt ved å hacke en privatetterforsker som på oppdrag fra CIA etterforsket dem.

Resultatet ble at etterforskningsmataterialet som advokaten møysommelig hadde samlet for å selge for gode penger til amerikansk etterrretning ble stjålet fra serveren og gitt til CIA – helt gratis.

Annonse

Materialet var etter Anonymous opfatning helt misvisende, og dermed verdiløst.

Angrep mot rettighetsorganisasjon
Nå er «gruppa» (som etter egen oppfatning består av tilfeldige personer som til enhver tid lar seg opprøre så mye at de går til aksjon) i gang igjen.

Denne gangen er det musikkrettighetsorganisajonen BMI som får gjennomgå. Nettstedet til organisasjonen ble for to dager siden rammet av DDos-angrep, og ble tatt ned som et resultat av dette. Nå er den oppe og går igjen som normalt.

BMI (Broadcast Music Inc.) ivaretar rettigheter for låtskrivere, utgivere og lisenshavere overfor plateselskaper, radio, TV og ikke minst nett.

Uklart motiv
Det er litt uklart hvorfor Anonymous akkurat nå har valgt å angripe BMI.

På det som i hvert fall gir seg ut for å være eget nettsted, Anonnews.org, oppgis det som grunn at BMI står for en type lovgiving Anynymous anser for å være lik kriminelle handlinger mot offentligheten.

Del av Operation Payback?
I fjor høst startet de Operation Payback, en storstyilt operasjon mot musikk- og filmbransjens jakt på pirater.

Anonymous har tidligere angrepet Kiss-medlemmet Gene Simmons etter at han i sitt TV-show gikk i strupen på fildelere.

BMI.com
The Register

Annonse
Annonse