Slik har du aldri sett «404» før

Den nye 404-feilmeldingen om at siden ikke finnes ser nå slik ut i Google.

Det er ille nok å få vite at siden du prøver å klikke på inne finnes om du ikke skal sitte å glo på en kjedelig feilmelding med tallet «404» også.

En 404-melding er altså en beskjed om at nettadressen ikke finnes på den aktuelle serveren. Den må for all del ikke forveksles med lignende meldinger om feil DNS eller at serveren ikke eksisterer i det hele tatt.

Robot og humoristisk tekst
Dette har Google skjønt. Derfor frisker de nå opp den gamle feilmeldingen med en ny visuell utforming.

Annonse

Det nye utseendet inneholder en artig robot, og har fått et snev av humor i teksten:

404. That’s an error. The requested URL /whatever was not found on this server. That’s all we know.

(404. Det er en feil. Nettadressen/et eller annet du ba om finnes ikke på denne maskinen. Dette er alt vi vet.)

Alt var bedre før…
Endringen har blitt mottatt med begeistring hos mange. Men enkelte savner også den gode gamle meldingen:

404_Google_orig

– Jeg blir litt trist på grunn av dette. Den gamle siden fungerte helt fint, og var i tillegg et fint minne om det gamle Internett. Jeg syntes det var litt kult at de lot den være som den var, spesielt fordi den gjorde tjenesten sin uten å koste noe. Selv om jeg erkjenner at den var stygg som bare helvete, skriver en av brukerne på forumet Ycombinator.

Om denne protesten fører til en folkebevegelse a la (la oss få tilbake gamle Facebook), gjenstår å se.

Ur-varianten
Den gamle feilmeldingen stammer fra 1998. Og det hører vel med til historien at den fortonte seg nesten ungdommelig i forhold til den varianten man fikk utenfor Google-universet på den tiden (og av og til i dag også, avhengig av hva innehaveren av webserveren har funnet på):

404_eldgammel

Nå er vi veldig spent på hva dere lesere mener om dette viktige problemet. Savner dere den gamle feilmeldingen? Synes dere kanskje at den nye er enda styggere? Eller vil dere rett og slett at alle sider skal finnes?

Kommentarfeltet er åpent!

Annonse
Annonse