Penger tilbake for gammel iPad

ipad_artikkel_43853a

OK. Det finnes alltid noen av oss som ikke teknologistoffet på nettet, og som ikke fikk med seg at iPad skulle presenteres i 2. generasjonsutgave onsdag denne uka.

Dobbelt bittert
Og som derfor gikk og kjøpte seg en 1. generasjon for eksempel tirsdag. Ha ha!

Kjøpet er selvsagt dobbelt bittert fordi Apple nå har senket prisene på den gamle iPad-en med 100 dollar (om lag 556 kroner) for å bli kvitt dem før iPad 2 kommer i butikkene 25. mars.

Annonse

1. generasjon ned i pris
Dette gjelder USA, men også i Norge har vi sett et markant prisfall hos Apple-forhandlerne. Etter at iPad 2 ble lansert i går kveld, har flere Apple-forhandlere satt ned prisen på den første modellen.

Nå koster billigste iPad 3.190 kroner, og Elkjøp, Eplehuset og Humac er blant dem som har satt ned prisen på iPad med omtrent en tusenlapp, ifølge vår søsterpublikasjon DinSide.no.

Plaster på såret
Apple vil imidlertid ikke at de som kjøpte den gamle modellen like før den nye ble annonsert skal føle at de sitter igjen med skjegget i postkassa.

Og nå får innbyggerne i 26 ennå ikke spesifiserte land tilbud om 100 dollar tilbake dersom de kjøpte versjon 1 av iPad under to uker før onsdag 2. mars. Dette annonserte Apple i går kveld, ifølge flere kilder (se under).

Apple har ikke oppgitt eksakt skjæringsdato, men den ser ut til å bli 16. februar. Kjøpte du før denne datoen, får du ingen penger tilbake.

Du trenger imidlertid ikke kjøpe ny iPad for å få pengene. Det holder å ta med kvitteringen for den gamle.

Også i Norge?
Tilbudet skal senere utvides til flere land, og trolig vil det etterhvert gjelde så godt som samtlige Apple-forhandlere over hele verden.

Dermed kan muligens også nordmenn få glede av det. Men sikre er vi ikke, for norske kunder har flere ganger tidligere gått glipp av slike refusjoner fra Apple.

Prisfall på brukt
Det skjedde uten tvil noe med bruktprisen på iPad i går, da Steve Jobs kunne vise fram 2. generasjon fra scenen i San Francisco.

1. generasjons iPad går nå for mellom 1500 og 2500 kroner på eBay. På norske brukttorget Fin.no ser vi også et dramatisk prisfall. Der ligger nå prisen på mellom 3500 (3G, 32GB) og 4800 (3G, 64GB) for bruktvare.

Også på norske Finn.-no ser vi et prisfall, om ikke dramatisk. Selv om en og annen optimist prøver å få opptil 6000 kroner for 64GB 3G, selges en brukt 16GB Wifi for eksempel nå for 2250 kroner, ifølge DinSide.no.

Sukrer pillen
Når «trøstebeløpet» fra Apple kommer på toppen av ennå greie bruktpriser, er det ikke sikkert at et skifte til iPad 2 blir en fullt så dyr fornøyelse som du trodde.

Men du bør kvitte deg med din 1. generasjons iPad raskt, for etter 25. mars kommer prisene på den gamle garantert til å rase for alvor.

Kilder:
Digital Trends
Web Pro News
CNet News.com

Annonse
Annonse